-
Nie wiem o co Ci chodzi pisząc jak to zrobić podczas gdy silnik jest już w jeżdżącym aucie...
Została mi kwestia wydechu który zahacza o budę oraz kolumnę kierowniczą. Czasochłonne ale to zrobienia na bazie kolektorów z X5.
Compact ma krótszą maskę niż każde inne E36 stąd poważny problem z miejscem.
Auto będzie na wiosnę opisane na bmw-sport bo chyba tam jego miejsce.
7er forum traktuję jako skarbnicę wiedzy o silniku a użytkowników jakoś zaszufladkowałem jako statecznych właścicieli limuzyn.
Jakoś nie czuję żeby to forum było miejscem na chwalenie się tego typu autem.
-
Nie szufladkuj ;) Większość z rezydentów 7er ma w garażach inne ciekawe projekty i raczej zaczynała od takich zabawek kilka ładnych lat temu. Dlatego uważam, że jest się czym chwalić.. Tym bardziej jeśli masz coś co pospolite jak m50 w E30 nie jest..
Razi mnie jednak wchodzenie z butami na nowe podwórko i rozpychanie się czymś co jest rzadkie ale nie tak jakby Ci się wydawało, a umiarkowane ochy i achy traktujesz jako uprzedzenie do siebie.. Nie jest tak... Po prostu dla niektórych tutaj, V8 w E36 szału już nie robi.. Nawet w Compakcie ;) Mimo, że tego mało.. (i to nie z powodu trudności swapa ;)).
Spokojnie, jesteś wśród swoich ;) Nie gryziemy i cieszymy się z tego że tu jesteś. Pokarz foty :D Wszystkie ;)
-
Witamy na forum. Chętnie pooglądam filmiki z osiągów jak wszystko ogarniesz.
-
To że Compact ma krótszą maskę niż każde inne E36 to nie wiedziałem ... ;/
-
Głowy nie dam bo trudno to zmierzyć ale więcej niż 5cm jest krótsza maska.
Musiałem mieć odwrócone Visco wiatraka żeby się zmieścił a i tak między chłodnicą ( gruba z diesla ) a łopatkami jest jakieś 2cm
Osiągi na razie trudno powiedzieć.
Nie będę pisał z czym się już próbowałem bo znowu się wrzawa podniesie :)
poniżej jedno bylejakie zdjęcie jakie mam:
http://dl.dropbox.com/u/6431713/Compact/IMAG6224.jpg
-
-
Witam serdecznie
Większość z Nas się nie mierzy ani nie ściga z niczym- tym bardziej poczytamy kogo połknąłeś :]
-
No czegoś takiego na pewno nikt się nie spodziewa pod maską compacta ;D
A i przy takim samochodzie to by się przydały wycieraczki na bocznych szybach ;)
-
Nie jeździłem dużo bo mnóstwo rzeczy jeszcze do zrobienia ale udało się klepnąć Subaru Imprezę STI S13 ( czyli jajecznica ), musiała być seryjna ale i tak cieszy :)
Jeśli się nie uporam z nierówną pracą na zimnym to niestety projekt się opóźni przez konieczność remontu silnika.
Z nowości to o dziwo działa mi wspomaganie na pompie od E32 i maglem od E36 , dziwne że magla nie rozsadzi ale przynajmniej slicka 225szerokiego da się na postoju jednym palcem obrócić :p
-