-
Niestety w naszym pięknym kraju urzędnikom dano możliwość interpretacji przepisów,a jeśli istnieje taka możliwość,to polski urzędnik skorzysta z prawa pognębienia obywatela (taka namiastka władzy) ,po za ty w urzędach siedzą jeszcze ludzie wykształceni przez poprzedni ustrój,a w tamtych czasach,obywatel Rzeczypospolitej to nie brzmiało dumnie.Urzędnicy nadal nie rozumieją,że to my płacimy im pensje.To tak w wielkim skrócie moje zdanie na ten temat.
Na koniec współczuję walki z aparatem urzędniczym i życzę dopięcia swego.
-
Dokładnie tak jest, sądy nie są dużo lepsze od nich! Szlak mnie trafia gdy aparaty rządowe lub sądowe mają do dyspozycji wybitnych specjalistów, tyle dowodów, materiałów naukowych a nawet wystarczyłoby tylko nauczyć się czytać ze zrozumieniem i znać poprawną polszczyznę i byłoby dobrze. Ale po co im to wszystko jak każdy z nich i urzędnik i sędzia może sam się bawić w szpeca od wszystkiego i niczego, naciągając prawo, interpretując bzdury, łamiąc szereg przepisów... to jest Polska tutaj nawet nie szanuje się konstytucji! Tutaj sędziowie mają w dupie matkę wszystkich praw jaką jest konstytucja, może nie jest idealna ale jest bardzo dobra, a skoro sędziowie mają ją gdzieś to gdzie żyjemy? W Rosji?? Na Białorusi?? Czy jeszcze gorzej?
BO POLSKA TO DZIKI KRAJ
A co wpienia najbardziej? Są posłowie, są ministrowie, każdy z nich wie jak wszystko ma działać, jak być powinno, chętnie o tym mówią ciągle przed kamerami ale i tak nic z tym się nie robią! Co z tego, że każdy wie jak być powinno sokoro realia i codzienność pokazują, że to co się dzieje z prawidłowością nie ma nic wspólnego.
Naszą sprawą zajmują się RPO, ministrowie w rządzie, posłowie itd. ale tutaj trafiają na jakiś kompletny mur nie do przebicia!
O tym co jest grane wie także premier ale ma to gdzieś sam otwarcie przyznaje, że racja Rostowskiego to jedyna słuszna racja i jemu pozwala robić co chce bo to przecież najlepszy minister w Polsce! Ja z nieoficjalnych źródeł wiem jakie stanowisko będzie ministerstwa finansów a to jest kretyńskie i nie dorzeczne, według ich podejścia w Polsce nie ma czegoś takiego jak legalny obrót olejem opałowym.
Popis debilizmów widzieliście dzisiaj w tv gdzie aresztowano 100 osób bo grali w pokera! Tak gra w pokera nawet na żetony w domu w tym kraju jest nielegalna i można zapłacić karę 720 pensji dziennych plus 3 lata więzienia za to, że przy piwie z chłopakami pogracie w pokera! JA PIE... gdzie my żyjemy?!
Dobrze, że nie podlega celnikom rybołówstwo bo pewnie poszedłbym siedzieć za to, że na zawodach regionalnych o puchar burmistrza łowiłem bez zezwolenia na prywatnym łowisku!
-
Na pewno będę oglądał.Zapisałem alarm w tel.Też pracuje w branży ale opałowej.Ciekawi mnie o co chodzi
-
o fuck współczuję . Wszędzie szukaja pieniędzy , Oni potrafia lekka ręka wydać kilka milionów na jakies podróże dyplomatyczne, czy np na "małpki" do sejmy , gdzies muszą ta kasę odzyskać , Celują w tych "małych" . Tak samo jest z policja ,mnie po piwku na ulicy od razy wylegitymują , jak ide sam albo z kobietą , ale do grupki pijanych i głosnych już nie podejdą . Banda idiotów i poje...ow . Oni wiedzą ze mały może tylko podkulić ogon i nara , a od wielkiej firmy będzie juz dym, zainteresują sie media i bedzie kłopot, a takiemu przedspiębiorcy ???? no co taki biedny zrobi . odda kasę którą nie powinien oddawać , zagryzie zęby i dalej bedzie prowadzić firmę, weźmie kredyt , da zarobic bankowi , bank odprowadzi podatek , przedsiebiorca też bedzie dalej odprowadzal podatki , bo majac firme od x lat wie ze może z niej wyżyć , bedzię ciągnał ją dalej i tak w kółko .
-
Coboss trzymam kciuki !! Będę oglądał i powiem ci nie wolno popuścić i trzeba nagłaśniać sprawę. Ja jako zwolennik opozycyjnej partii jestem załamany tym co pokazuje sie w TV a tym co widzę na własne oczy. 4 lata temu większość moich znajomych kiedy dowiedziało się , ze jestem zwolennikiem ośmieszanej partii przez grupę ITI i Agorę zupełnie wykreśliło mnie z książki telefonicznej :) itd. itd. ale stety coraz częściej ci sami znajomi co 4 lata temu ze mnie się śmiali dzisiaj przynajmniej połowicznie przyznają rację !!
Paradoks absurdów zaczyna być nie do zniesienia. Pół roku temu rejestrowaliśmy spółkę cywilną ... i nie tylko wirtualnie zobaczyłem "jedno okienko" to jeszcze borykałem się z machiną urzędniczą ... kończąc na urzędzie statystycznym i czekaniem na REGON dokładnie 29 dni.
W poniedziałek kończę montować gaz do celów grzewczych i .... po 3 miesiącach (projektów , planów , potwierdzeń i miliona podpisów które były tylko fikcją ustawową skierowaną na lewy biznes kolesiostwa urzędniczego) juz w poniedziałek będzie u mnie wisiał licznik !! (po znajomości oczywiście).
Pan Rostowski oszukał mnie z moimi oszczędnościami w OFE , załatał dziurę budżetową wpuszczając do ZUSU siano na które musiał by znowu się zapożyczać (xxxx jebxxxx) a ja i wielu z nas odczujemy to za kilkanaście lat.
-
Mój ojczym wraz z mamą całe życie prowadził firmy zarówno w czasach realnego socjalizmu, jak i po 89r. czyli w okresie obecnie obowiązującego monetaryzmu i ...49 lat miał jak umarł.Dla tego powiedziałem sobie że NIGDY nie będe w Polsce prowadził działalności gospodarczej. W naszym kraju wrogiem państwa nr 1 jest przedsiębiorca.U nas od zarabiania pieniędzy są obce koncerny za którymi stoi ogromny kapitał. A Ty jesteś we własnym kraju i ...co z tego ? Dopóki handlujesz z łózka polowego na bazarze jest wszystko ok ale jak zaczynasz dochodzić do normalnych pieniędzy to...sam wiesz co jest grane.Aha jeszcze jedno: demokracja opiera się na większości a większość to głupcy!
-
Czy Wy się koledzy nieco nie mijacie z tematem ?? Powstrzymajcie się od dalszego brnięcia w OT.
-
Proponuję usunąć dyskusję polityczną (chyba, że można to ja też się chętnie włączę).
-
Ariel, trzymam kciuki!!!!
Panowie. Myślicie, iż jest tak tylko w PL. Niestety to są realia naszej zglobalizowanej "demokracji". Jako zatrudniony patrze na co dzień jak szuka się oszczędności w zatrudnieniu a topi się miliony euro w złych decyzjach i to dosłownie poprzez błędne decyzje bez konsekwencji, a co tam, zredukuje się zatrudnienie i liczby się będą zgadzały. Myślicie, iż np. w De nie ma załatwiania przetargów, kolesiostwa? Urzędnik tak samo tutaj decyduje wedle uznania a za jego błędy płaci zwykły obywatel. Niestety znam to z doświadczenia. Łudzicie się iż inne partie coś zmienia? To życzę szczęścia. Polityką steruje gospodarka i świat finansowy a nie polityk. Popatrzcie na Grecję. Latami przejadali kasę a teraz my za ich zadłużenie płacimy.
-
Dobra ... frytki w talerzu, piwko w łapie ... czekam na show.