-
Złącze o które mi chodziło wchodzi bezpośrednio w moduł przełączników fotela kierowcy (zwany modułem fotela), odpowiada za fotel kierowcy jak i za regulację kierownicy.
Żeby się dostać do niego musisz odchylić boczek od fotela i zobaczysz tą wtyczkę.
Miałem przypadek że uszkodziła się zapadka i wtyczka była niedopięta i objawy były identyczne jak opisujesz.
-
Faktycznie wtyczka była wypięta. Wielkie dzieki z a pomoc. Pozdrawiam
-
witam miałem tą samą sytuacje i też się wtyczka wypięła powodem była nadmierna ilość przycisków gdzie zaczynamy się bawić hehe pozdrawiam.
-
Witam!
Podepnę się pod temat.... Śledziłem go w sumie, bo od jakiegoś czasu mam problem z ustawieniem kierownicy :( Mam elektryczną regulację. Pewnego razu jak jechałem zauważyłem że kierwonicy nie da się przesunąć w tył ale w przód w stronę zegarów przesuwała się Dosunałem ją tak maksymalnie do przodu i teraz nie mogę jej cofnąć. 8/ Denerwuje mnie to trochę bo to niewygodne dla mnie ustawienie... Problem leży w tym samym, bo jak próbuję ją pchnąć dalej do przodu to słychać lekkie pstrykięcie w kolumnie - czyli jakby się coś działo (nie przesuwa się, bo jest w maksymalnym przednim położeniu) ale przy próbie przesunięcia w tył nie ma żadnej reakcji.... Regulacja góra - dół działa bez problemu. Wszystkie regulacje fotela z pompowaniem włącznie w porządku. Próbowałem rozwiązań z tego wątku ale nie pomogły... Podpowie mi ktoś gdzie szukać przyczyny?