ja bym jeszcze zobaczył czy komp jest ok pod maską jest komp od eml polecam sprawdzić bo o kompie w liczniku jeszcze nie słyszałem nigdy
Wersja do druku
ja bym jeszcze zobaczył czy komp jest ok pod maską jest komp od eml polecam sprawdzić bo o kompie w liczniku jeszcze nie słyszałem nigdy
Usprawnij auto :) tzn: Zlikwiduj wszystkie komunikaty np o braku wody, klockach czy oleju,,,, jak to zrobisz silnik ożyje na nowo :)
witam ja tez o kompie nie slyszalem nigdy, stawiam na kompa eml albo bardziej prawdopodobne przepustnice zastane ...gdy taka bmka nie odpalana jest ponad 3 mies to przepustnice na bank. Sprawdz tez czujniki wałka rozrządu moze sa zabrudzone i nie czytaja odpowiednio...wiecej pomyslow nie mam
Nic nie jest zepsute,,,, to tylko taki tryb awaryjny,,,doprowadz auto do ładu skasuj inspekce i po kłopocie
a co ma do tego inspekcja? wogle jaka to inspekcja ? tylko nie napisz mi tu czasem ze oleju?
A może kolego Blaster wystarczy koła napompować? Od kiedy inspekcja ma wpływ na prace silnika albo klocki hamulcowe? Może mało płynu do spryskiwaczy?
Jeden post z głupim tekstem ok ale dwa to już przegięcie.
To co napisałeś nie ma wpływu na pracę silnika. Auto bez licznika pali i jeździ normalnie poza ładowaniem w niektórych przypadkach.
Przepustnice można ręcznie otworzyć. Warto je od czasu do czasu przemyć.
W tym przypadku przydało by się podpiąć pod kompa i zobaczyć o co się czepia.
seban , tu sie zgodze, ja nie chce za wiele tu pisac modrosci ale przerabialem osobiscie wiele razy temat przepustnic w e32 i wiem ze tak do konca moze nie byc to przeustnica ale np w puszcze bezpiecznikow spalony przekaznik ktorego jak wyjmiesz i wsadzisz to 10 sek auto chodzi dobrze, to masz jeden objaw, czujniki walkoów tez , moze ktos je wymienial i sa za blisko koła wału...w m5 jak sie wkreca do 5 tys to milimietr odsuniesz czujnik i idzie do 8 tys do odcinki...wiele moze byc...pedał gazy moze byc nawalony...ale w zyciu takie bzdety jak inspekcja....potem sie ludzie dziwia ze sie kogos nazywa pseudofachowcami bo wprowadzaja chlopaka w blad
u mnie było coś takiego i po 2 miesiącach doszedłem że to obie sondy które zresztą wymieniałem kilka miesięcy wcześniej.
A może potencjometr gazu???
napisalem juz o pedale gazu....to male prawdopodobienstwo ale jednak