Siemka! A propos wydatków. Jakie polecacie towarzystwo ubezpieczeniowe za OC co by było najtaniej, oczywiście przy pełnej zniżce itd. bez Auto-casco bo to już lepiej mieć w jakiejś "renomowanej" firmie.
Pozdro!
Wersja do druku
Siemka! A propos wydatków. Jakie polecacie towarzystwo ubezpieczeniowe za OC co by było najtaniej, oczywiście przy pełnej zniżce itd. bez Auto-casco bo to już lepiej mieć w jakiejś "renomowanej" firmie.
Pozdro!
Wszystkie z wyjątkiem PZU. Polecam Warte- czy jest najtańsza- tego nie wiem. Ja jestem zadowolony z ceny i usług.Cytat:
Zamieszczone przez jasko1969
Do tego oczywiście ubezpieczenie prawne w D.A.S. żeby nie musieć użerać sie o swoje (stłuczki, wypadki, kupno części zamiennych, robienie w konia przez mechaników, gaziarzy, sprawy z policją itd).
ile miesiecznie wydajemy?? a to zalezy od felg :what: :what: :hah:
Hmm ;) z DAS nie korzystalem nigdy!!! Ale mysle ze ubezpieczalnia to w sumie obojetnie jaka! Wystarczy troche cierpliwosci i dobry adwokat :D u mnie wszystkie szkody konczyly sie w sadzie! ;D
Tak tak 7ka masz calkowita racje :D to zalezy od felg :D
Ja ubezpieczam się w Cigna :) rocznie płace około 720zł a nie mam 25 lat auto nie ma poniżej 10lat i nie ma poniżej 2.5litra :) a na zniżki jakieś tam już się indywidualnie dogadałem bo chyba każdy ma jakiegoś kumpla w ubezpieczalni :)
lol ;DCytat:
Zamieszczone przez 7ka
No ja powiem, że sporo... ;)
Wynika to z prostej choć może prozaicznej ale jednak dość ważnej przyczyna, a mianowicie stale jest coś co jeszcze można dołożyć lub zmienić ilość dodatków jest ogromna, więc ograniczenie jedynie to zasobność portfela... Trochę odmiennie na ten temat patrzy większość naszych połówek ale to już inna bajka... :hah:
To ile miesięcznie kosztuje utrzymanie takiej lochy to tak ciężko powiedzieć :) Osobiście miałem już 6 beemek i każda kosztowała inaczej . tak czy siak to nie chudo kosztuje taki luksusik . Musimy pamiętać że to fura z górnej półki a jak wiadomo dobre musi kosztować ;) chyba że trafimy na egzemplarz w stanie na prawdę konkretnym i jezdzimy nim tylko rekreacyjnie czyli 5000 rocznie
A propos ubezpieczalni (ponieważ temat jest mi bliski ;) )...
Generalnie - nie ma jakiegoś jednego, najlepszego (czy z najlepszą ofertą) towarzystwa, które możemy sobie przekazać na ucho i każdy będzie szczęśliwy... :roll:
Każdy ubezpieczyciel inaczej kalkuluje sobie ryzyko jakim dla niego jesteśmy - więc normalne jest że jedna osoba dostaje lepszą ofertę tu a druga gdzie indziej.
Tym niemniej co to w ogóle za problem?
Wystraczy zwrócić się do jakiegoś multibrokera (polecam MotoBank) - tam wybiorą nam najlepszą ofertę spośród większości towarzystw działających w PL. Do tego dzwonimy z prośbą o kalkulację składki po ubezpieczycielach direct, których brokerzy nie prowadzą (jest ich zaledwie kilka - Link4, Liberty Direct, Commercial Union Direct, Axę można odpuścić). Jak ktoś bardzo zacięty, to może sprawdzić jeszcze czy są jakieś "tradycyjne" towarzystwa których MotoBank nie prowadzi - i do nich zadzwonić.
Po wykonaniu tych czynności wszystko wiemy. Proste jak grabie.