U mnie to trwało kilkanaście sekund, ale może u ciebie będzie dłużej. Zaczekaj dobrych parę minut
Wersja do druku
U mnie to trwało kilkanaście sekund, ale może u ciebie będzie dłużej. Zaczekaj dobrych parę minut
Może być taka opcja że będzie soft aktualizował razem z instalacją płytki?
Nie. Musisz wypalić oddzielną płytkę z samym softem. Tak a propo czyściłeś ostatnio napęd w ogóle ? czasem brud na laserze powoduje się przycinanie DVD
Nie nie czyściłem, bo czytnik jest OK. Stare mapy 2001, 2004 CD czyta od strzału, nic nie zacina, nie przerywa.
DVD musi dłużej czytać bo to płyta kilka krotnie większej pojemności, u mnie w 5er z 2008 roku czasem też płyta się długo wczytuje aczkolwiek jak zamieniłem na płytę jedno warstwową to czyta o wiele szybciej. Pozostaje aktualizacja softu nawigacji, poszukaj tego najnowszego i do dzieła :)
Mam taka informacje:
sa niby 2 generacje navi02 przed i po 2005. Te z przed 2005 nie umieja czytac DVD Double Layer. Moja DVD DL czyta, wiec musi byc nowsza. Jesli ktos koniecznie chce DVD High miec w swoim czytniku, musi "odchudzic" swoja mape do wielkosci DVD.
Moj nr czesci:
65 90 6 961 859
Stary nr czesci:
65 90 6 947 829
Jeśli chodzi o mnie to auto wg VIN'u wyprodukowane zostało 28.02.2005r. Na czytniku jest nr 6590 6 959 114-01 czyli teoretycznie powinien czytać płyty DVD Double Layer.
Czytnik DVD pod Nr czesci nie jest juz dostepny, zostal zastapiony. Byc moze masz wlasnie stary czytnik.
Jedyna rada wywal pakiet językowy niemiecki i francuski to wejdzie na jedno DVD
mam problem z czytnikiem do navi na cd, swieci sie na nim kontrolka ON ale nie wciaga zadnej plyty sam, jak plyte wepchnalem reka to wskoczyla do srodka ale niestety nic nie dziala. Jakies sugestie?? O co chodzi?