mam taki schemat z e65
http://bmwfans.info/parts/catalog/E6...ve_water_hose/
u mnie wydaje mi sie ze weze z pompki ( 1 ) ida na webasto i wracaja do zaworkow ( 5 ) ale moze mi sie wydaje bo ciasno tam i nie ma jak zagladnac pozadnie
Wersja do druku
mam taki schemat z e65
http://bmwfans.info/parts/catalog/E6...ve_water_hose/
u mnie wydaje mi sie ze weze z pompki ( 1 ) ida na webasto i wracaja do zaworkow ( 5 ) ale moze mi sie wydaje bo ciasno tam i nie ma jak zagladnac pozadnie
W e65 jest dodatkowa pompka ukladu grzewczego ktora nie jest umiejscowiona zaraz obok zaworkow tylko kawalek dalej.
Ta pompka bardzo czesto przestaje pracowac lub sie zawiesza.
wiem chodzi o ta pompke ktora jest na schemacie wyzej pod nr 1 rozumiem ze innej nie ma?
Jak jest podlaczone webasto? Chodzi o to skad ida weze do webasta i do czego pozniej wychodza?
widze ze na tym forum nikt nie ma pojecia na ten temat, takze dziekuje
no niestety kolego:) a podlaczales pod tego kompa?:)
witam komputer nic nie pokazuje. Dzis wyszlo ze ogrzewanie jest jesli silnik ma wysokie obroty, moze kogos to naprowadzi
Czyli pompka teoretycznie dziala - innaczej bylby blad w sterowniku klimy.
Przytoczyles plan ukladu wyzej - sam mozesz zaczac wykluczac usterki, widzisz weze wyjsciowe i wejsciowe do nagrzewnicy sprawdz ich temp. moze jest zapchane cos...
Nikt Ci gotowej diagnozy nie zaprezentuje na talerzu, musisz sie sam troche wzsilic. Tym bardziej jesli nikt podobnej usterki nie mial.
Wentylatory chodza? Klapy sie przelaczaja?
nie oczekuje gotowej diagnozy i napewno sam do tego dojde bo laikiem nie jestem
Objawy ktore opisujesz (na wysokich obrotach jest ogrzewanie) wskazuje jednak na problem dodatkowej pompki.
Pompka nie dziala - nie ma ogrzewania - na wysokich obrotach cisnienie ukladu chlodzenia dostarcza cieply plyn do nagrzewnicy i ogrzewania jest odczuwalne.
W inpie jest opcja testowania tej pompy, najpierw to sprawdz i wyklucz ewentualna usterke a pozniej mozesz szukac dalej.
Sebek mowisz o tej dodatkowej pompce ktora na moim schemacie wyzej jest pod nr 1 ?