dochodzi jeszcze jedna opcja: regeneracja są firmy które robią wałek i dźwigienki komplet za około 600 pln warunkiem jest nie duże zużycie dźwigienek. Nie wiem co z jakością? A czemu chcesz wymieniać wałek?
Wersja do druku
wczesniejsza liste dostalem od Autoclassic service, ale w intercarsie bylo ciezko dostac wszystko druga sprawa jest taka ze rozrzad wymienia sie raz dlatego zdecydowalem sie na ori czesci. wycinek fakury z cenami czesci : http://imageshack.us/photo/my-images/683/cenys.jpg/
do tego dochodza uszczelki obudowy dolnej i gornej, pokrywy zaworow, miski olejowej, i pare innych pierdulek za wszystko ogolnie zaplacilem ok 1500zl.
Regenerować nie chcę.Zamówiłem u siebie w pracy ruville-a i zobacze co jest w środku gdyż ruville tylko pakuje.Muszę wymienić bo już swoje przejechał i na kilku krzywkach ma wytarcia widoczne gołym okiem-pewnie kiedyś musiała się komuś magistrala przytkać i nie smarowało właściwie.Posprawdzane ciśnienia na cylindrach i oleju i wszystko ok.Oleju i płynu nie ubywa.Lampka od ciśnienia gaśnie praktycznie z rozrusznikiem.Została ta głowica tylko ale wiedziałem o tym od jakiegoś czasu teraz się za to zabieram:p
albo srubka od przewodu olejowego sie wykrecila czesty przypadek w tym silniku cód że w mojej wałek jest jak nówka i do tego ori ciesze sie z tego ale niestety poszla uszczelka.
Planuje zrobić nieco ostrzejszy wałek ale szkoda mi poswiecic mojego bo jest oryginalny a do tego idealny wiec zakupie jakis nawet poduzyty celem pozniejszego i tak napawania i zmiany kątow wiec jak zmienisz walek na nowy chetnie przygarnę twój stary kolego tylko daj znać ;)
Maciek a wałek z m30b28? Jak bym musiał robić taki zabieg to tylko taki by wylądował ;)!!
Kaczy a co z Twoim podpisem? Chyba w święta 26.12 nie będziesz remontował e32 ;) miało być chyba 26.11 ;)
pozdro
Istotnie pomyliło mi się.
Można dostać z B28 ale co z aparatem zapłonowym wtedy?
Dlatego żeby o tym nie myśleć myślę zmienić kąty innego ori w zakładzie tylko ciekawi mnie jaka będzie wytrzymałość na ścieranie.
Ale żeby nie przesadzić to e32 bedzie jeździć gdzieś w sierpniu chyba że wcześniej bede miał cudowny przypływ gotówki w który jednak wątpie.
Nawet nie bede tego rozkręcał puki nie bede miał wolnych 2k żeby zrobic to za razem i dobrze.