wsadzasz spryskiwacz w dziurke:) i od dolu od srodka zderzaka przykrecasz nakrete:*
Wersja do druku
wsadzasz spryskiwacz w dziurke:) i od dolu od srodka zderzaka przykrecasz nakrete:*
Odswieze troche bo mam problem a mianowicie
przestaly mi pryskac spryski. Najpierw jeden i cos sie odpielo albo peklo bo na lampe nie lalo tylko pod zderzak
a teraz drugi nie pryska
Jak sie dobrac do calej instalacji od dysz po zbiorniczek??
Co trzeba rozbierac??
Ściągasz przedni zderzak i masz dostęp do dysz i trójnika żeby dostać się do zbiorniczka musisz ściągnąć albo nadkole prawe lub cały błotnik praw , ja działałem z błotnikiem więcej zabawy ale i tak potrzebował to rozebrać :)
to ja może zapytam - mam xsenon, ale bez spryskiwaczy i przypuszczam, że poprzedni właściciel miał jakąś przygodę, bo w vin-ie wszystko jest fabryczne - jak sprawdzić, czy instalacja była poprowadzona do spryskiwaczy reflektorów, czy to idzie z jednego zbiorniczka? Czy wystarczy wymienić chromy w zderzakau na takie ze spryskiwaczami i poprowadzić wężyk?
tak zbiorniczek był jeden. ściągnij nadkole prawe i zobaczysz czy masz 1 czy 2 pompki. jeżeli 2 to tylko wężyki jakiś trójnik itd chromy i spryskiwacze:)
Tak apropo demontazu zderzaka to mniej wiecej wiem ale co z PDC i spryskami?? Do PDC sa jakies kostki tak jak powinny byc do halogenów??
Co z przewodzikami od spryskow??
rozłączasz wtyczki proste pod trójnikiem węzy jest czarna zawleczka delikatnie wypinasz gotowe w 2-osoby wygodniej
w zbiorniczku jest tylko jedna pompka :( czy jest możliwe, że to była opcja bez spryskiwaczy?? Czy teraz muszę poszukać zbiorniczek z 2 pompkami, jak to wygląda pod względem instalacji elektrycznej?
Ja mam u siebie trzy pompki: do mycia szyby, do reflektorów oraz w małym zbiorniczku pod maską trzecią, do mycia intensywnego.
Ta pompka od lamp jest większa i mocniejsza, bo obsługuje spryskiwacze wysokociśnieniowe. Ostatnio walczyłem właśnie z nadkolem, bo w odstępie tygodnia padły obie pompki. Kupiłem zamienniki Meyle, które jak na razie działają wzorowo. I jak na złość, padła też pompka od lamp po jakimś miesiącu od wymiany tamtych.... To się nazywa zaprojektować żywotność elementu.