-
nr oe: 11 52 7 502 804 cena 898,30 zł (ASO)
zamiennik :
SACHS 2100 010 031 cena 498 zł
FEBI F18681 cena 502 zł
Kronos ale Ty najpierw dokładnie sprawdź jaki masz termostat (były stosowane 2 rodzaje) czy zwykły otwiera się przy 90CEL czy dynamiczny przy 105 CEL.
Poznasz to po obudowie od termostatu jeżeli ma wtyczkę to masz dynamiczny i normalne będzie to że temperatura będzie w mieście około 105 CEL.
-
Toś mi zabił klina.. muszę popatrzeć..
-
Wymieniłem visko i temperatura najwyższa jaką osiągnąłem to 97C.. na postoju 95 i stoi.. tylko po przegazówie skacze do 97 ale po chwili na 95 schodzi.. Myślę że zapomnę o teście nr7 na długi czas.. :mrgreen:
Olejus jak chcesz mogę Ci załatwić FEBU za 350 zł.. legalnie z fakturą.
Ja kupiłem Meyle za 220 zł.. :mrgreen:
A tu z niemiec za 40 eurosów:)
http://cgi.ebay.de/Viscoluefter-Luef...QQcmdZViewItem
-
a masz moze załatwić Meyle dla mnie ?
-
No problem..
:)
Tak profilaktycznie??
:mrgreen: :mrgreen:
-
nr OE : 11 52 7 505 302 (600 zł w ASO)
nr Mayle: 314 115 2701
-
Jutro Ci napiszę za ile co i jak.. kumpel już w domu..
-
ok spoko ! podasz mi nr konta (najlepiej mbank , pko , wbkbz lub millenium) to zrobie mega szybki przelew i wyślesz pocztą
-
Teraz Kronos sam możesz powiedzieć , że niby kreska też stoi w pionie (i jak było 108 i jak jest 95) ale dla silnika jest większa ulga a to tylko 250 zł.
Szczególnie wisko ważne jest dla użytkowników którzy poruszają się bmw w miastach (w korkach) bo złudne jest myśleć że visko pomoże w trasie (nie takie gadki kiedyś słuszałem ale takim mechanikom nawet dowidzenia nie mówie).
Gdybyś kiedyś jeszcze odczepił chłodnice i dokładnie wyczyścił je (między aluminium) to pokazała by ci się 92 stopnie :mrgreen: - ja na tym punkcie jestem mega wrażliwy i nawet gdy mam wentylator klimy walnięty to w mieście na klimie mam 94 - 96 stopni a niektórzy z dobrym wentylaotrem mają po 105
-
Witam,
a ja znalazlem cos z oficjalnych zrodel BMW - silniki V8 M62:
http://www.kantyka.de/bmw/temperatura.jpg
w tlumaczeniu:
temperatura silnika przy srednim obciazeniu - utrzymuje temperature 110 stopni celsjusza -
w maxymalnym obciazeniu jest obnizana do 90 stopni celsjusza.
Jest w tym artykule wytlumaczone dlaczego - i jest to jak najbardziej zamierzony krok.
Jak jest z silnikami V6 i V12 niewiem - ale w M62 - do 110 stopni to standard !