-
TOMZO
Zrobiłem jak radziłeś i rzeczywiście w lewym rzędzie był olej a jedna świeca była zalana. Ale czy jedna świeca może powodować takie wariacje w samochodzie? U Ciebie zalało wszystkie 4świece? Możesz mi opisać jakie dokładnie ty objawy miałeś ? Mechanik umówiony na wtorek uszczelka do wymiany. Dzięki za trop może rzeczywiście pomoże :)
-
@Batoff
Prosze zmien tytul tematu na bardziej wymowny, opisujacy z grubsza twoj problem a takze wybierz odpowiedni prefix tematu !
-
Jak opisać temat jeżeli nie wie się co się dzieje, 2 mechaników postawiło złą diagnozę po oględzinach komputer nic nie wskazał.. dlatego (chyba) duży problem bo może być to duża rzecz jak i błahostka.. Poza tym nie umiem zmienić nazwy tematu i nie wiem to to ten prefix. :)
-
Czy w momencie gdy silnik traci moc wyskakują jakieś błędy na wyświetlaczy np. ASC lub ABS ?
-
Właśnie nic takiego ;/ żadnych objawów ni stąd bum i traci moc skrzynia chodzi bardzo ospale. silnik chodzi głośno, buda cała drży, wystarczy zgasić silnik zapalić i wszystko wraca do normy.. ostatnio objaw się nie pojawiał w ogóle a zrobiłem już z 200km i tu mi znów kłania się pogoda.. może to dlatego że jest ostatnio zimno na dworze? Nie wiem ;/
-
Sprawdź czy w kopułkach nie ma wilgoci. Wyczyść dobrze.
-
A gdzie ów kopułki się znajdują ?
no i jeszcze nikt się nie wypowiedział na temat poprzedniego pytania. tz.
Zrobiłem jak radziłeś i rzeczywiście w lewym rzędzie był olej a jedna świeca była zalana. Ale czy jedna świeca może powodować takie wariacje w samochodzie?
-
Przepraszam pomyliłem tematy.
Może się przegrzewa.
Jedna świeca takich problemów nie spowoduje. Dwie również nie.
-
@Batoff
zmienilem tytul tematu i prefix - chyba teraz jest bardziej wymowny :cool:
Twoje objawy wygladaja mi na sporadyczne wpadanie silnika w tryb awaryjny i odlaczanie jednego rzedu cylindrow.
Wtedy przyspieszenie bedzie slabsze, skrzynia chodzi inaczej i bedzie nim trzepac na wolnych.
Jezeli tak jest to przyczyna moze byc cewka, swieca, wtrysk lub sonda lambda po tej stronie silnika ktora zostaje odlaczona.
-
Dzięki wielkie Sebek :) Czyli wszystko wskazuje na ten wyciek z uszczelki pokrywy zaworów.