Po drugim tankowaniu mi przeszło - bo zawsze uważałem że takie auto do komory gazowej to profanacja itp... ;) Po prawie 4tys km różnicę czuję tylko przy tankowaniu na portfelu :)
Wersja do druku
Doliczał nie doliczał - masz rację, opony starczają mi na 3 sezony normalnie (nowe). Chodzi mi o to że wbrew temu co mówi sprzedający o zerowym wkładzie, kupując auto w tej cenie trzeba liczyć się z wydatkami na serwis. Chyba że kupujesz od kogoś kogo znasz i możesz polegać na jego słowach...
No bo normalnie na letnich oponach powinno się jeździć góra 3 sezony, potem opona traci swoje walory po wulkanizacji w fabryce ;) (przekłada się to na przyczepność, właściwości całego bieżnika itp.)
Z tymi oponami różnie bywa, jeździłem i 15 letnimi :) no ale te to juz lipa była totalna :) W jeden sezon jeszcze E38 zrobiłem hmm 30 tyś !? tak na oko i zostało mi 2mm opony (tył) które sam nowe kupowalem, fakt że to był SZYBKI sezon, ale podkręślam bez palenia gumy ! Po prostu szybka jazda...
raven
na zakup zabanej e38 po fl np 750 musisz liczyć ponad 30tys a nawet koło 40
jeżeli kupisz padakę, bez znaczenia czy e38 czy e65 to ceny częsci podobne
jeżeli będziesz chciał zdbaną 750 to ja sprzedaję swoją bo będę szukał langa (zresztą do mnie masz blisko ;p)
Dla mnie 7er skończyło się na E38. E65 bliżej jest do Peugeota niż do BMW. Mam nadzieję, że znajdzie się zaraz kilka osób które pociągną temat, hehe. E65 brak charakteru koniec i kropka. Teraz na pewno kupiłbym poliftowe E38 750 ale na okazje bym nie liczył. Trzeba wyłożyć kasę. A te igiełki za kilkanaście tysięcy to na złom. Wiem coś na ten temat. Kolega kupił 735 w idealnym stanie a teraz nie wiadomo czy nie trzeba będzie jej zezłomować. Niektórzy znają ją ze spota w Kazimierzu.
ja po kupnie swojej na wejściu wymieniłem, wszystkie filtry, oleje, zawieszenie, zbiornika paliwa i jeszcze pare rzeczy - wrzuciłem 10tys plus do tego duża navi, koła itp itp... a nie kupiłem najtańszej ;)
samochód mi wyszedł 45 tysięcy i technicznie jeszcz troszkę dopieszczam ją (a było to w lutym) a teraz jak chcę ją sprzedać to realnie wystawiłem za 35 koła bo wiem że ludzie myślą tak: "ale tam mam "identyczną" za 20"
a mi e65 się podoba :) jest duże, luksusowe, dobrze jeździ, ma dobry wypas i jest intuicyjne jak każde BMW więc jest to pełnowartościowe BMW, a że kontrowersyjne to tym lepiej ;)
Jak bym był złosliwy to bym powiedział - pisze tak każdy jeden którego na e65 nie stać i póki co jeżdzi e38 i sobie chwali żeby mu żal d... nie ściskał że sam nie ma
owszem e38 to piekne autko ale BMW jak każdy producent musi mieć progres czyli rozwój i robi nowe modele,a skoro dla Ciebie koleżko e65 to peugeot to czym jest najnowszy model???? typu X6 czy nowa 5 lub gran tourismo? bzdury piszesz i tyle.poza tym że Tobie podoba się bardziej e38 a nie e65 to twoja SUBIEKTYWNA ocena i nie muszą wszyscy tak uważać i jak widać nie uważają, poza tym jakoś nikt chyba z użytkowników e65 nie żałuje że przesiadł się np z e38 na e65 - przynajmniej ja nie widziałem takiego, a jest tak bo niestety mimo urody może wg Ciebie większej, e38 to przy e65 rupieć technologiczny i taka jest prawda bo inaczej byc nie może
to 2 różne auta e38 komfort i elegancja a e65 to elektroniczny majstersztyk
zgadzam się z Tobą Adasio to 2 rózne światy. Wizualnie dla mnie ładniejsza jest e38 ale o środek i wyposażenie to e65. Jeśli kiedyś miałbym zmienić na e65 to tylko po lifcie, miałem okazje nią sie przejechać, bajka poprostu. Ciekawe jak wygląda Twoja na tych 22 calach :P