Odświeżam. I mam kolejne pytanko.... Czy ktoś zna się na WDSie dobrze ? ponieważ nie mogę znaleźć tego schematu.
Wersja do druku
Odświeżam. I mam kolejne pytanko.... Czy ktoś zna się na WDSie dobrze ? ponieważ nie mogę znaleźć tego schematu.
"7 E38 - 3/94-9/98" -> Body -> Body electrical system -> Seats and steering column -> Driver's seat adjustment without memory -> seat adjustment ->left hand drive
I masz schemat podstawowego fotela przedliftowego. Są jeszcze dodatkowe schematy do łamania oparcia i wysuwanego podudzia(kontur i sport sitz), ale to Cię nie interesuje.
To co Cię interesuje znajdziesz na pierwszym schemacie, czyli oba styki zasilania.
Odnośnik dotyczy fotela bez pamięci. Do schematu fotela z pamięcią dojdziesz wybierając odpowiednią grupę z drzewa(driver's seat adjutment with memory), tam znajdziesz wspomniany niebiesko-czerwony kabelek do pamięci
Najwygodniejszy WDS online to ten:
http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/
Bo działa jak należy.
Mając schemat otwarty, przy danym elemencie znajdziesz też na zielono numery wtyczek(x.....), klikając na ten napis, z lewej strony przejdzie do danego złącza, można wtedy znaleźć rozpiskę pinów oraz zdjęcie lokalizacji
witam panowie mam nietypowy problem polegający na tym że nie działa mi pamięc foteli to znaczy przestawia sie tylko lusterok pasażera a fotel kierowcy nawet nie drgnie...
dodam tylko że jak chce zapamiętać to przycisk memory prawidłowo sie podświetla po nacisnięciu a fotel nie przestawia się,a połozenie zmienia tylko lusterko...
POMOZECIE???