-
Ja osobiście używam od wielu lat UNIDENA 520XL - odpowiednik President JONNY II (President to nazwa produktów na rynek europejski wpierw zaznaczę a Uniden na amerykański). Jak dla mnie jedno z najlepszych radyjek bez udziwnień elektronicznych. (ale niestety bez homologacji w POLSCE - w sumie to nie jest problem - i tak tego nikt nie kontroluje). Antena - tak jak pisali koledzy z forum - w zależności od charakterystyki tras - choć uważam że bacik jest bardziej uniwersalny - ja używam od 7 lat włoskiej Magnum AT-71 firmy Lemm - poczytaj na forach opinie a dowiesz się dość sporo . Bez kłopotów.
-
Ja na UNIDENA mam homologację. Jeden z ostatnich z kwitem. Dopiero jakieś 3 lata temu zabrali homologację na unideny.
-
A więc de facto jak zabrali - to używać nie można.
Mógłbyś przesłać skan. Zawsze to jakieś wytłumaczenie.
-
TTI to badziewie mialem nie polecam tylko ma ladny wyglad i wiele opcji.
Wszystko zalezy od kwoty ktora chesz poswiecic na cb czy ma byc magnez czy na stale to juz twoj wybor podaj kwote to ci koledzy doradza i powiedz co musi co nie musi miec :)
-
Jak jest wydana homologacja na dane urządzenie nie można jej cofnąć tylko na nowo wprowadzane do obiegu. Prawo nie działa wstecz.
-
ja osobiście używam Presidenta HarryIII z anteną sirio ml145 i sobie chwale, super zasięg i czystość rozmów jeśli nie ma zakłóceń przemysłowych, ASC działa super
-
Ja natomiast używam PRESIDENT JOHNYII antenka magnum mocowaną na stałe bo nie wierzę magnesów-ką ,bo nie bardzo zbierają zasięg, ale jak wokół komina będziesz używał ów radia to na magnes antenka daje radę
-
Ja mam tti z homologacja i jestem zadowolony od 5 lat już mam i jeszcze nie zawiodło i odbiera super.
-
A ja polecam unidena 68 lub 78 http://www.youtube.com/watch?v=JWktZ...eature=related. Właśnie idzie do mnie 78 więc jak dotrze dam znać jak się ma do u520xl, który aktualnie posiadam. Do radia antenę przynajmniej ml145.
-
Celuj w Radio z Multifunkcją w gruszce :) Przydatna rzecz na trasie dla Drivera i nie kupuj dotykowego panela :) Mam taki w Maxonie cm70 i powiem szczerze ,że jest uciążliwy przy zmianie SQ - dobrze ,że jest multifunkcja w gruszce :)