Osobiście tam nie byłem, ale większość klubowiczów jest zadowolona z tego warsztatu.
Wersja do druku
Osobiście tam nie byłem, ale większość klubowiczów jest zadowolona z tego warsztatu.
A masz może jakiś telefonik do tego "Przemasa" bo bym się wpierw upewnił czy mnie przyjmie tak z "marszu" i czy w ogóle ogarnie ten temat?????
Panel z 96r nie bedzie dzialac w 99r- brakuje mu transmisji danych dlatego jest kicha... u ciebie tylko wersja trzecia bedzie dzialac.
zastanawiam sie jednak skad w aucie z 99r tak stary panel (ten z pokretlami sily nawiewu, zdjecie w 1 poscie, montowany byl w E38 tylko latach 94-96) ???
Skoro jest tak, jak mówisz to faktycznie dziwna sprawa. Ten nowszy panel tym bardziej powinien działać, chyba że tamten był składakiem.
Prawdopodobnie ktoś już tam grzebał i wstawił ten stary (95r) który działał z opóźnieniem bo po wciśnięciu przycisku (śnieżynka) sprężarka załączała się po jakiś 5-8 sekundach a nie od razu.Zastanawia mnie to co mówi BOSS że u mnie powinien być panel "trzeci" rozumiem że chodzi o panel z funkcją "MAX" bo się inaczej komunikuje a jednak ten stary działał. Dlaczego ??? A skoro ten z 95r działał to ten z 96r też chyba powinien? pozdro.................
PS: a czy auta z lat 95-96 miały klimatroniki z funkcją "max" bo takie bmw widziałem z tą funkcją z 95r. i działało!!!
Funkcja MAX lub jej brak nie do konca oznacza ze to wlasciwy panel- u ciebie (zakladajac ze to auto produkcji po 3/99r) powinien byc sterownik IHKA3- to na 100% bedziesz wiedzial jak podlaczysz go do auta i np Inpa odczytasz jego parametry
Moje auto jest z marca 1999r. tak wynika z Vin-u i tak prawie wszędzie jest opisane na instalacji , różnych plastikach itp. Dzisiaj sprawdzę ten sterownik ale wydaje mi się że chyba właśnie jest ten IHKA3 tak coś pamiętam.
Oto dane z INPY:
Countrol Unit Description file - IHKA38_2
Countrol Unit - Air Conditiong IHKA38 redesign
Resposibility - BMW TP-421 Drexel
Czy to w jakiś sposób wyjaśnia sprawę???
A jak sprawdzić czy dwu strzałowy ? Inpa coś powie ? jakieś oznaczenia?