juz odpowiadam.....
samochodem mam zamiar jeszcze troche pojezdzic.
jest to moje marzenie ktore spelnilem....
przez okres 3-4miesiecy zrobilem juz okolo 3 tys. kilometrow
pozdrawiam
Wersja do druku
juz odpowiadam.....
samochodem mam zamiar jeszcze troche pojezdzic.
jest to moje marzenie ktore spelnilem....
przez okres 3-4miesiecy zrobilem juz okolo 3 tys. kilometrow
pozdrawiam
Jak robisz tyle km to moim zdaniem sekwencji nie opłaca Ci się zakładać... zbyt dlugo musi upłynąć aby Ci się zwrócił..Cytat:
Zamieszczone przez tomasz87z
sam osobiście zakładałem gaz w takim potworku i muszę przyznać że całkiem dobrze się spisywała. Założyłem zwykły gaz na dwóch reduktorkach oczywiście. Na początek musisz mieć dobre przewody i radzę przed wstawieniem od razu wymienić swiece póki jeszcze jest trochę miejsca. Obudowy filtrów miałem wywalone i w miejscu ich reduktory, filtry poszły stożkowe. Przy wciśnieciu gazu do dechy parę razy zdarzyło się że strzeliło i gumeczki pospadały, ale da się wytrzymać. Jeździłem nią na taxi, spalanie przy normalnej jeździe 25 litrów.
...dobrze czytam pali ci 28l na 100km 8/ .....
gaz do v12 kosztuje kolo 12tys :] wg mnie wogole sie oplaca, biorac pod uwage ze gaz to gowno... bys musial duzo km trzaskac zeby takie koszty ci sie zwrocily i zaczac oszczedzac
mialo byc ze sie NIE oplaca
heh
Posta można edytować ;)
Cytat:
Zamieszczone przez LUKASZ Czikita
z kosmosu chyba ta cene zes wytrzasnal! 4,5tys max 5tys'ka za instalacjie ktora bedzie smigac!
a tego Twojego "gowna" nie skomentuje choc mam straszna ochote!!!
fajnie Ci kolega podpowiedzial w kwestii gazu he he
szkoda ze za bardzo sie na tym nie zna
pozdro
Przy spalaniu 28L/100km to nic dziwnego ze kolega robi zaledwie 3tkm na kwartal jednak po zalozeniu instalki gazowej daje sobie reke uciac ze ilosc przejechanych kilometrow gwaltownie wzrosnie :] (ekonomia przestanie byc az tak bezlitosna ;D ) wiec i koszt instalki duzo szybciej sie zwroci.
Co do wymiany przewodow i swiec nie jest tak tragicznie- jest to zalecane przez gazownikow ze wzgledu na to ze w wiekszosci aut do ktorych montuja instalacje przewody jeszcze fabryke pamietaja :( iskra jest slaba a swiece z przebiegiem 150tkm i szczelina 3mm wiec nie ma sie co dziwic ze zalecaja wymiane tych podstawowych elementow- takze jesli masz swoje autko wporzadku i jest dogladane na biezaco, to nikt cie do wymiany przewodow nie bedzie zmuszal takze koszty te napewno odpadna ;)
Dobrze zamontowany i odpowiednio wyregulowany sekwens moze ci nawet dodac pare koni wiec spadkiem mocy o polowe nie masz sie co martwic...
Aha i najwazniejsze jesli sie juz zdecydujesz na instalke to pojedz do ludzi ktorzy sie na tym ZNAJA... a nie udaja ze sie znaja.