Jak kupować nową to boscha a jak nie to oryginalną używaną. Nie polecam niewiadomego pochodzenia zamienników. Same problemy z nimi.
Wersja do druku
Jak kupować nową to boscha a jak nie to oryginalną używaną. Nie polecam niewiadomego pochodzenia zamienników. Same problemy z nimi.
Kolego przerabiałem ten temat jeśli niemasz kasy i musisz przejezdzic z 2 miesiące to ok ale jak chcesz dłużej jezdzić to ORI pompe kupuj albo używke najlepiej około 100-150zł może za 3 razem trafisz na niedobita która pochodzi te 5 lat a najlepiej ori ale niestety 700-800zł kosztuje ;)
Dziękuje Panowie za pomoc,szukam używki bo na pewno dłużej pochodzi niz nowa tandeta z chin,pozdrawiam
Witam,
mam podobny problem.
Rano silnik bez problemu odpala na benzynie i pracuje do momentu przełączenia na LPG (Stag 300), potem jak silnik jest nagrzany i zgaszę go to już nie chce zapalić na benzynie, wówczas muszę awaryjnie na LPG odpalać. Na gazie wszystko jest ok.
1,5 miesiąca temu wymienione zostały przewody paliwowe, pompa paliwa jakoś w październiku a filtr paliwa na początku zeszłego roku.
Z tego co wiem, to serwis założył mi pompę firmy Maxgear, generalnie mieli spore problemy ze znalezieniem pompy do mojego auta.
Dodam, że zawsze staram się mieć paliwa ponad rezerwę.
Moim zdaniem siada Ci regulator cisnienia paliwa. Na starej pompie ktora ledwo dyszala pewnie nie miales tego, teraz jest nowa pompa, ktora daje cisnienie i regulator swiruje - mialem tak po wymianie pompy, z tym, ze u mnie w ogole nie chciala zapalic na zimnym nawet i zalewalo momentalnie swiece.
Ostatnio miałem też problem z odpaleniem awaryjnym na LPG przy rozgrzanym silniku, czyżby czujnik wału/wałka?