W REALOEM piszą, że:
Więc o co chodzi z tymi sprężynami od 740d? Jaki jest ich numer?Cytat:
Wybór odpowiednich sprężyn zależy od opcji zainstalowanych w Twoim pojeździe. Zapytaj swojego lokalnego dealera o szczegóły.
W REALOEM piszą, że:
Więc o co chodzi z tymi sprężynami od 740d? Jaki jest ich numer?Cytat:
Wybór odpowiednich sprężyn zależy od opcji zainstalowanych w Twoim pojeździe. Zapytaj swojego lokalnego dealera o szczegóły.
W Etk jest tabela sprezyn. Mozna wybrac swoje wyposazenie lub model (np. rynek europy wschodniej). Tak samo bylo zawieszenie z przeznaczeniem na rynek europy wschodniej.
Wg. niej wybralem to co mnie interesowalo i zakupilem okazyjnie nowki na portalu aukcyjnym za 200 pln:
Wyposazenie S969A - dodatkowe wyposazenie tyl +75kg (w moim przypadku lpg i bagaz rodzinny :D)
http://i563.photobucket.com/albums/s...federn_etk.jpg
czyli te od 740d sa mocniejsze tak? a co myslicie o sprezynach od iL bo mam okazje kupic nowe K+F 168 zł / 1 szt wtedy te kolo napewno by mi weszlo z tylu...
albo Monroe 152 zł / 1 szt.
ale od iL moglo by troche za wysoko podniesc tyl i pewnie by smiesznie wygladalo sam nie wiem ale jak kupie zwykle Monroe to tez musi podniesc troche do gory tylko nie wiem czy wystarczajaco zeby zamontowac to kolo...
dodam ze w kole jest butla z gazem plus kolo zapasowe plus czasem bagaz
sprawdzalem sprezyny w miare zdrowe, popekane nie sa ani nic tylko takie kropeczki rdzy ale groznie to nie wyglada tylko dlaczego tak nisko stoi pytanie za 100 punktow...
sprezyny z 740d sa najmocniejsze ze wzgledu na wage auta poniewaz jest maksymalnie wyposazone mam rozumiec.
a co to jest te nivo dokladniej?
o to juz jest skomplikowane :D a montaz pewnie jeszcze bardziej... a same sprezyny jak bym wrzucil od iL do ''krotkiej'' to co by sie stalo?
Ja dorabiałem takie dystanse, stalowe ocynkowane, oczywiście po zabiegu obowiązkowa zbieżność.
http://images41.fotosik.pl/810/d87dc4c9706f6470med.jpg
Ale gdybym wiedział wcześniej że sprężyny z 740 załatwią sprawę to bym się w to nie bawił, choć w moim przypadku miałem jeszcze inny problem,
a mianowicie z prawej strony auto siedziało trocę niżej i tymi dystansami to wyeliminowałem.