-
-
Dopiero co kupiłem e38 2.8 99r i mam tę samą przypadłość i wyskakują błędy 4,5,6, cylinder wypadanie zapłonu. Szukam i ne mogę dojść co jest.
-
kolego sonda, tak mi się wydaje.. hmm zobacz na np: INPIE jak sonda pracuje
-
Ostatnio na warsztacie gdzie pracuje pojawiła się 728 z problemem z nierównymi obrotami. Na jałowych było ok, problem pojawiał się przy przegazówce(pod obciążeniem było to mocno odczuwalne), był błąd związany z zapłonem na 4 i 6 cylindrze, po zmianie cewek problemy zniknęły
-
Odkopuję temat, czyściłem silniczek krokowy i nie dało to rezultatu. Czy silniczek krokowy jest już na tyle zabity że nadaje się do wymiany ?
-
Te silniczki się nie psują. Mycie wystarcza. Jak wyczyszczenie nie przyniosło rezultatu to trzeba szukać przyczyny gdzie indziej. Dobra diagnoza kompem by się przydała ale dobra!
-
dodam tyle że pomiędzy 1000 a 2000 obr/ min dusi się silnik a jak odpuszczę pedał gazu całkowicie to wskazówka od obrotomierza potrafi spaść pod 1000 obr/min i tak przez chwilkę delikatnie falować aż się ustabilizuje sama. Czasem na większych prędkościach też się tak zdarza już na wysokich obrotach. Na LPG i PB jest to samo.