tak jak wczesniej napisalem jedz do dobrego mechanika niech Tobie kompresje przemierzy na poszczegolnych garach. Prawie na pewno generalka albo nowy silnik (mozna jeszcze moto-dockora nalac ale to w trakcie sprzedaży)
Wersja do druku
moto-doktor to juz przeszlosc teraz przyszedl czas na ceramizer hehe, biorac pod uwage ze to e65 niekonieczni musi byc problem z silnikiem.Koszt samych uszczelniaczy jest znikomy skrobna cie bardziej za robote.tak jak pisza najpierw komprecha pozniej decyzja. Choc cisnienie moze byc prawidlowe a olej bedzie bral....niewykluczam
Przesledzilem troche tematy na niemieckim forum i wszystko wskazuje na to ze sa to uszczelniacze.
W 90% tm opisywanycj przypadkow wymiana pomogla.
Goście z warsztatu mówią że na 100% pomoże teraz tylko kwestia ceny na oryginalnych częściach + olej + robota = ???? około 2600 to dużo według was ???
Słuchaj kolego widzę za to że to ty masz furę jak ta lala ..a co do szczypania się oszczędność cec***e ludzi mądrych dlatego mądrzy mają pieniądze bo ich nie rozpier...ją na byle co i nie mam ochoty płacić podwójnie lub coś w tym stylu z tego co tu piszesz to jesteś super fachman wiedzę, napisz dlaczego będzie kopcił
Hola Hola Panowie! Proszę bez obrażania się nawzajem i OT!
Czy jest na tym forum osoba która miała taki przypadek i się z nim uporała??
Temat z tym związany za każdym razem staje w martwym punkcie.
Pozdr
Koledzy, prosty sposob na sprawdzenie czy sa to uszczelniacze czy pierscienie lub uszkodzony cylinder. Jesli uszczelniacze to gdy wyciagniecie świece powinien byc na nich olej. Uszczelniacze jak wiadomo są w głowicy, wiec jesli puszczaja to olej scieka na swiece. Natomiast jesli to mialby byc cylinder lub pierscienie to w jaki sposob olej dostalby sie na swiece? jesli juz to ewentualnie nagar. U siebie mam wlasnie olej na swiecy, ale szczerze, nie robiłem tego. Te silniki tak maja. Handluje czesciami i autami, praktycznie kazda benzynka e65 kopci, mniej lub wiecej.
Dodam, ze warto sprawdzic tez kompresje( w moim przypadku na wszystkich cylindrach jednakowa w normie), bo w SPORADYCZNYCH przypadkach moze okazac sie, ze to faktycznie blok silnika jest do wymiany.
Może ja coś podpowiem,miałem taki przypadek nie w bmw ale w innym aucie dymił strasznie na biało-niebiesko.
Powymieniałem uszczelki pod klawiaturami ( silnik v6 ) uszczelki pod głowicami, głowice obie oczywiście splanowane, gniazda zaworowe porobione,uszczelniacze zaworowe powymieniane, i przy okazji wymieniłem pierścienie... Zalany nowym olejem,filtry pozmieniane i ...
Auto jak dymiło tak dymiło ;| Nikt nie wiedział co jest,silnik rozłożyli jeszcze raz i mechanik pomierzył cylindry i się okazało cylindry nie były takie jak powinny być tylko przypominały bardziej jajka. Z czasem wyszło ze auto było strasznie katowane i oto taki efekt. Dalej w naprawe nie inwestowałem i sprzedałem za goszę taki jaki był...
Opcje są 3:
1. sprzedać auto w takim stanie w jakim jest
2. naprawić to ale nie ma pewności czy bedzie lepiej
3. kupić silnik ale bez pewności czy nie bedzie taki sam jak Twój czy może gorszy.