-
Marek ale w Audi aluminium też z czasem się utlenia ;) Nie ma aut niezniszczalnych. Co do cynkowania to jeśli chcesz miec auto jeszcze prze kilka/kilkanaście lat to może warto ocynkować. Ale napewno jest to droga impreza i boje się, że kwota, którą Kaczy przedstawił --> 2Tzł nie wystarczy ;)
-
Gadanie, że e-32 ma kiespkie blachy mnie rozwala oglądfasz auta w polsce pewnie pokupowane za 5000zł i po tym oceniasz jakść blachy w modelu 7er??? Przecież bez obrazy ale 95% e-32 w tym kraju to auta trupy, które od 10 lat nie widziały wiekszej gotówki większość ma różne przygdy blacharskie większość ich właścicieli nie stac nawet na paliwo a gdzie seriws przyjedx do mnie i zobaczysz czy e-32 usi rdzewiec a może zmieniszzdanie którego bayłes ogladając szroty ok?? Aha i ja nie cynkowałem 2 raz auta po prostu kupiłem drogo zdrowy egzemplarz i tyle aha i po zakupie profilaktycznie zieniłem listwy na drzwiach bo jak pisałem jak oszczędza ktos na chama 300zł na listwach donych to korozja wylezie i to szybko jednym słowem jak dbasz tak masz i tyle. A co do ocynku to i e-34 i e-32 go posiadają na 130% Także kledze Kaczy polecam najpierw troche poczytac zanim zacznie znowu bajki wypisywać i wybrac sie do niemców obejrzec pare furek nie tylko za 1000euro i zobaczysz jakość blachy w modelu e-32 . A co do merca W210 to nie wiem nie interesuje mnie czy ma ocynk bo mnie interesuje BMW jak mi sie zmieni światopolgad to zmienię i forum :)
-
zgadzam sie w 100% z kolega Zdzira 850I u mnie w aucie chodz od poprzedniego właściciela nie dostawał odpowiedniej ilości Ciepła ogniska korozji mogę policzyć na palcach jednej ręki zabieram się za nie w tym roku bo szkoda aby auto zjadło się od środka a mam 2 ogniska ( oszronienie rdza) od strony kierowcy w miejscu na lewarek przod i tyl drzwi pasazera przod i tyl i pas tylny przy tablicy rejestracyjnej więcej rdzy nie znalazłem a ocynk w e32 jest bardzo dobry bo jak kupilem auto byla wgniotka (poszedl lakier) prawdopodobnie ustrzelona sarna to do teraz nie ma tam najmniejszego sladu rdzy
-
A w jakim stanie progi są w E32? Bo u mnie trochę odchylałem osłony to wyglądają bardzo ładnie... nie wiem jak reszta chyba zdejmę te osłony jak będzie ciepło i zobaczę. Progi, podłoga to najważniejsze rzeczy w aucie co z tego że z zewnątrz będzie ładne jak po lekkim puknięciu złoży się jak harmonijka.
Wiem że dużo E34 ma problem z progami czy w E32 jest to jakoś inaczej rozwiązane?
A jak jest w nowszych modelach E39, E38, E46?
-
powiem Ci ze w e32 jesli chodzi o progi to tylko z jednej storny w miejscu na lewarek i z przodu i z tylu tak mam reszta ma piekny lakier lassilber metalic nawet nienaruszony ;)
-
Tak auta oglądane w Polsce zgadzam się większość to naprawdę trupy a szkoda :( wymęczone zaniedbane dogazowane zwykłymi instalacjami , istotnie jakość zachowana tylko przez pobyt w naszym kraju jest drastycznie gorsza niz auto z niemiec jednak tam się trafiają z rdzą ale jest to taki mały ułamek jak u nas taki sam mały ułamek jest zdrowy i godny. Ale to racja zajrzymy w bagażnik ściągając dywaniki i osłony na blasze jest chropowaty srebrny nalot zakładam że to właśnie ocynk. Ale Z modelem E34 już się wygłupiłeś(chyba że masz na myśli polift w to uwierze) [(takkk wiem niby wszystkie E34 miały ocynk )]podobnie jak i byś napisał o E36.. E36 i E34 to już ma blachy jakości Daewoo. Powiem wam tak ten ocynk to dopiero widzę W E39 bo w E38 jest dobrze jednak ma progi tak samo kiepskie jak E36 a z tym modelem to są już jaja każda ma rdzewiejące progi wujek wymienił na nowe były piękne po 3 dniach zaczeły rdzewieć Położyłem się i nie mogłem wstać ze śmiechu.
Dodaje: Też Negro mam Lachssilber myślę że to piękny kolor no jak W e32 jest to rozwiązane chyba widać odrazu że ma plastikową nakładkę ja już u siebie ściągałem to w celu umycia po wyczyszczeniu z kurzu piękny lakier z tylu pod lewarek dobre z przodu niestety z lewej strony próg się ugiął przy lewarku. :D
Evan ma rację tak się tylko mówi koszty często dużo bardziej wykraczają poza zaplanowane jednak mnie by to tyle kosztowało ponieważ mam wuja lakiernika a on dostęp do takiego lakieru.
Auto niezniszczalne? Delorean z nierdzewy polerowany jeśli chodzi o blache. Dodatkowo wersje pozłacane i posrebrzane blachy nic nie ruszy A siudemka powinna być tak samo wykonana z nierdzewy albo jakiegoś chrome - vanadium.. A nie z tej samej blachy co Daewoo lub fiaty. Jako najdroższy model tak powinno być Ale gdyby tak było to auto by wytrzymywalo 100 lat albo 200 i kto by kupował nowe modele :D Dlatego coraz to nowsze muszą być coraz gorze aby wypadać przez podłoge z fotelem po 3 latach i kupić nówke.
Chociaż nowe auta choć nie rdzewieją to z innych powodów się nie nadają do dluższej eksploatacji.
-
KaczyDJ - jeżeli nie masz wiedzy na jakiś temat, to nie zabieraj głosu i nie wprowadzaj ludzi w błąd.
E32 ma ocynk - i nie jest on marnej jakości. A jakość blachy - widziałeś kiedyś pociętą karoserię e32 - jakiej grubości jest blach, i ile jest jej warstw ?
Co do e36 - nie wszystkie modele i nie wszystkie elementy były cynkowane. Sprawdzałem na e36 92 coupe - cynkowane prawie w całości (jedynie dachu nie sprawdzałem ) - stoi rozbite, bez lakieru na przedniej części nadwozia od ponad 2 lat (pod chmurka) i grama rdzy nie ma.
-
No jest właśnie taka zależność że Coupe na sporo lepsza blache. No dobra wszystkie mają ocynk ale on mnie nie zadowala.
Jest dużo innych aut które lepiej znoszą bieg czasu Stare bmki nie wypadają tu najlepiej jednak nie jeden samochód z tego roku już dawno nie instnieje.
Dobra nie wypowiadam się już w tej kwestii każdy oczy ma nie jedno widział i sam potrafi ocenić moje zdanie jest takie a nie inne.
-
U mnie jedynie zaczynają kwitnąć drzwi i na klapie wokół światełek podświetlania rej,ale do św się z tym uporam :P
A malowanie całego auta będzie w drugiej połowie czerwca bo chce na zlot spokojnie pojechać a nie słuchać lakiernika że się nie wyrobi ;)
-
Łukasz musimy sie kiedy spotkac pooglądać nasze cuda i ich ocynki :D