przejechalem juz nim jakies 20.000 z dolewaniem tej wody
i nie stracil na mocy
nie mam pojecia co to jest
podjade na stacje i sprawdze szczelnosc ukladu chlodzenia
Wersja do druku
przejechalem juz nim jakies 20.000 z dolewaniem tej wody
i nie stracil na mocy
nie mam pojecia co to jest
podjade na stacje i sprawdze szczelnosc ukladu chlodzenia
Korek chyba nie mój jest w tak okrutnym stanie i płyn nie ucieka.
ale myslicie ze uszczelka? to bym tyle km chyba nie zrobil nie?
Mariusz - bez urazy :) Czego Ty się spodziewasz ?? Wirtualnej diagnozy na 110% ??
Cholera wie na odległość tego nie stwierdzisz, jak uszczelka to wkrótce sie dowiesz jak auto nie będzie chciało zakręcić bo woda pójdzie na cylindry.
Moźe też być tak, że będzie Ci się powiększało uszkodzenie uszczelki / głowicy i skutkować to będzie jeszcze bardziej rosnącym ciśnieniem w układzie chłodzenia... Nie odczujesz tego na mocy tylko na tym, że może zacząć Ci wywalać płyn przez korek lub woda będzie się mieszać z olejem... Ale to wszystko gdybanie i bez fizycznego sprawdzenia nie ma mowy o 100% diagnozie usterki...
Musisz udac sie do jakiegos warszatu ktory ma np. taki przyrzad ktorym bada czy w plynie chlodniczym znajduje sie CO2 (czy spaliny sie do niego dostaja) tak mozna na 100% zdiagnozowac uszczelke pod glowica kozt ok. 50zl, a szyby nieparuja (moze nagrzewnica)? A pod maska nie ma zadnych widocznych wyciekow itp. ? Jeszcze zobacz korek od oleju czy nie jest zalepiony mazia (musztarda) i czy wogole oleju nie przybywa.
szyby nie paruja
wyciekl byl kolo pompy wody ale go zlikwidowalem
ale poszukam warsztatu gdzie sprawdza mi co2 w ukladzie może faktycznie to mnie gdzies doprowadzi
zalorzylem nowy korek do chlodnicy rano posmigam tak pare dni i zobacze co sie bendzie dziac!
i znów się muszę udzielić w temacie, ile ma być płynu w zbiorniczku wyrównawczym i na jakiej wysokości powinien być ten pływak- spławik... Ma wystawać ze zbiorniczka czy być na równo ze zbiorniczkiem ??
U mnie wystaje chyba ze 4cm nad zbiorniczek i mimo to czasem świeci mi się komunikat ze płynu jest mało,być może jest uszkodzony czujnik ??
czujnik uszkodzony:> ja mam rowno i tez sie swieci od czasu do czasu ten komunikat:>