-
Winny jest kolego taki maly plastikowy pierdolniczek sluzacy do sterowania centralnym:) taka jakby nakladka elektryczna na mechaniczny zamek:) to sie zacina :) puki drzwi sie otwqieraja sciagaj boczek i wymontuj to w cholere:) bedziesz mial zamek bez centralnego ale od srodka bedziesz mogl otwierac i zamykac do czasu kupna nowej centralki:) pozdro!
-
Dzięki kolego wymontowane mam nadzieję że dobrze cię zrozumiałem że chodziło ci o siłownik zamka.
Mam pytanko czy wszystkie są takie same czy musi być typowo od naszych siódemek np. to
http://allegro.pl/silownik-centralne...564416438.html
Z drugiej strony dziwna sprawa bo u ojca w E36 jak padł ten siłownik to glutka nie chciało nawet wysunąć
Pozdrawiam
-
to wlasnie to:P w e36 chyba nie ma ryglowania jak kluczykiem zamykasz dlatego inaczej to dzialalo:P a tu jak padnie to sam wiesz jak to jest...:D
-
Niom dzięki bieda straszna dobrze że się odtworzyły bo ciężko by było to wyszabrować na zamkniętych drzwiach, Zastanawiam się ile nowe to ustrujstwo ale pewnie koło 300 paczek raczej kupie używany
-
Zatrzaśnięte drzwi
Witam
Dołączam się do tematu -:), właśnie niedawno popsuło mi się również otwieranie w drzwiach przednich pasażera. Mianowicie z wewnątrz da się otworzyć klamką drzwi,a z zewnątrz już niestety nie da się. Centralny reaguje prawidłowo tzn. "cyngiel" się podnosi i chowa. Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł? Jak tylko przestanie padać to chyba zabiorę się za zdjęcie boczku i zajrzę tam.
Pozdrawiam
Rosomak -:)
-
Podstawa to rozebranie drzwi. Sprawdzenie linek w osłonach i wszystkich połączeń tych linek.
Ja wyjąłem cały mechanizm na części pierwsze - dosłownie - - oczyściłem i przesmarowałem smarem łt.
Test poza drzwiami z podłączoną kostką - i teraz działa idealnie.
Trzeba jeszcze wszystko złożyć aby niczego nie pominąć - mi udało się za drugim razem.
Co do aukcji ww allegro - ja mam taki sam siłownik - (7er z lutego 1998) - jego też rozłożyłem i nasmarowałem - w środku silniczek jak z chińskich zabawek - apropo sam mechanizm czasem może się przycinać w położeniach krańcowych.
-
Witam,
no i u mnie pojawił się właśnie podobny problem.
Centralny nie otwiera tylko drzwi kierowcy...
Od środka też nie mogę otworzyć (ciągnięcie za klamkę wewnątrz tez nie pomaga). Od zewnątrz nie mam zamka na kluczyk w drzwiach kierowcy.
Czy czeka mnie tylko wyjecie boczka drzwi i gmeranie za zapadką? Można to tymczasowo zaradzić tak, aby po otworzeniu drzwi z pilota (oprócz kierowcy) można było od środka otwierać ciągnąc za klamkę?
Piotr
-
Wydaje mi się, że bez rozbierania boczka nic nie poradzisz. Doraźnie wsiadanie od pasażera - ale w e38 jest to mocno utrudnione. Szkoda tylko, że w e38 słabe te siłowniki - w e34 nigdy nie miałem problemu. Pozdrawiam i powodzenia!
-
Samo się naprawiło. Nie wiem czy to od otwarcia i trzaśnięcia maską, ale centralny w drzwiach kierowcy działa :)
-
To dobrze że puściło ale póki masz drzwi otwarte (niezaryglowane) to sprawdził bym co było powodem, idą mrozy a jak to wiadomo zima płata nam figle więc możesz mieć powtórkę z rozrywki..