Na podstawie pliku ja tak wnioskuje a Boss na podstawie doswiadczenia z e38 chyba. Nie kupuj modulow, lecz kup LCM3 i przepnij wtyczke a reszte sie dokoduje i zaprogramuje ;D
Na podstawie pliku ja tak wnioskuje a Boss na podstawie doswiadczenia z e38 chyba. Nie kupuj modulow, lecz kup LCM3 i przepnij wtyczke a reszte sie dokoduje i zaprogramuje ;D
znaczy się LCM3 i LM (bądź LCM2?) są kompatybilne pin w pin? Czy trzeba cosik dorabiać, przepinać czy zmieniać sprzętowo?
Trzeba wziasc juz najlepiej LCM3, pusta wtyczka dla LCM i przepinasz piny ze wtyczki Twojego LM na wtyczke LCM3 w odpowiednie piny i podlaczasz LCM3. Kodujesz i zmieniasz przebieg i masz oryginalny LCM3 w e38 ze wszystkimy funkcjami LCM3.
rozumiem, że sygnałowo jest 1:1 z LM, tylko wtyczki są różne i trzeba zaadaptować jedno do drugiego w ten sposób.
A kodowanie LCM3 będzie jakieś koszmarne? Czy wystarczy tylko podać przebieg (żeby tak kropka obok licznika km się nie świeciła)?
Kodowanie nie jest koszmarne, a dla zmiany vin i km używasz pa soft
Ale masz kierunki US czy tylko dzienne?
Bo nie chcę podpadać panom policjantom - u mnie w mieście tępią wszystkie czarne BMW..
Wsadz sobie lcm3, wszystko mozesz sobie ustawic jak chcesz
Ok, to już wiem, że LCM3 będzie najlepszym wyborem.
Teraz tylko, drodzy koledzy, powiedzcie mi numer tego modułu.
No chyba, ze ktoś ma na sprzedaż?
Sa rożne, możesz tez użyć z e39 i podkodować. Ewentl. patrz na wyposażenie jak np. ksenon