Termistor, ale czy ntc czy ptc nie wiem.
Nigdy nie dobierałem się do maty więc na to pytanie nie znam odpowiedzi.
Znając polskie zdolności zapewne tak ;)
Wersja do druku
Ściągając górną część obicia fotela jest widoczna mata, zapewne to tam gdzieś będzie ten chochlik, jak zrobię zdjęcie to dasz radę znaleźć ten fant? Mogę się pobawić w eksperymenty dla dobra ludzkości :D :D :D
Ja mam tapicerki z 2 foteli leżące luzem. Więc pewnie nie potrzeba fotek :)
trzeba, trzeba. Chciałbym wiedzieć co na co wymienić, w którym miejscu to jest i jak to zrobić, zdjęcia do tego są niezbędne! Więc jeżeli możesz zrobić fotki mat to chętnie je zobaczę.
Nie jestem pewien na 100% ale podejrzewam, że to najczęstsza usterka samej maty grzejnej a naprawa tego była by czymś genialnym bo wiadomo, że samej maty nie da się wymienić.
Ja też mam problem z grzaniem - jak nacisnę przycisk mam ten 3 stopniowy a nie rolkę, to mrugnie i gaśnie i tyle, zna ktoś przyczynę? Bezpiecznik, kabel?
Podłącz komp i sprawdź błędy.
Skoro mignie to problemem jest dany fotel, a nie bezpiecznik. Albo wspomniany termik, albo mata w siedzisku. Sprawdź na początek czy przypadkiem nie jest odpięta. Wtyczki są pod fotelem, dostęp nie jest tragiczny, chyba, że masz masaż.
Przy uszkodzonej macie oparcia mimo wszystko grzanie uruchomi się
A w którym miejscu to mniej więcej jest? Z której strony najlepiej się do tego dostać? Czy ustawienie fotela w jakiejś pozycji ułatwia sprawę. Jeśli tak to jakiej?
Piotr_R też tak miałem u mnie winny był bezpiecznik który odpowiada też za tylną rolete.
Wymieniłem i wszystko działa.
A gdzie znajdę ten bezpiecznik, gdzie jest skrzynka z nim? Domyślam się że na skrzynce będzie spis, ale domyślam się też, że pewnie nie po polsku :)
Mam też problem z pdc, bardzo długo nie działało ale ostatnio jakoś przy cofaniu się obudziło, wszystkie czujni wydają dźwięk, klikanie, ale pdc nie za bardzo działa, przycisk świeci, pika sobie bo pika ale pika jest ze stałą częstotliwością, kto coś wie?
czujniki cofania u mnie też pozamarzały i jak tylko wrzuce R to zaraz piszczy, odnośnie tego grzania to bezpiecznik znajduje się pod maską z lewej strony nad kielichem w czarnej skrzynce :):