Śruby przy tulejach dokręca się gdy auto stoi już w "normalnej" pozycji. Nie chodzi o przeprowadzenie całego montażu w ten sposób bo to raczej niemożliwe :)
Wersja do druku
Chłopaki trochę się nakleli przy luzowaniu tych śrub bo auto stało na kołach i skręcili je z powrotem. Oczywiście tym razem auto na kołach ale dojście nie ciekawe. Muszę jeszcze wybrac się w najbliższym czasie na ustawienie zbieżności geometrii bo nic nie było sprawdzane po ostatnich wymianach, ale uto jedzie prosto nic nie ściąga :-P. Ile jeszcze będzie mnie kosztowac ta przyjemnośc?
Niedawno płaciłem 130 zł.
Jestem z Ostrołęki, a cenę u mnie usłyszałem 150zl za zbieżnoośc i 450 z kątami jakby były walnięte (chyba żebym się przesłyszał) stąd mojej pytanie. Kiedyś do E36 płaciłem 50 zł a tu taka cena? Rok temu kupiłem felgi dla ojca do E36 to kolo tez mówił ze zapłacił coś w tych granicach 450 zł a on miał E46
w ZGY kosztuje komplet ok 120zl:)
Derreg w Pultusku za zbieżność nie całe 100zł byś zaplacił...
no właśnie a ten mi tu krzyczy takie cyfry na ten kryzys :-P, twierdzi że ma jakąś cudowną maszynę do geometrii co prawda wygląda ciekawie :-D ale tyle kasy będę musiał się pokręcic z tym bo już wymieniłem sprężyny przód i wahacze tylne górne tył na tylnej osi, auto ogólnie nie sprawia problemów w prowadzeniu jedzie prosto.
Posiada coś podobnego
http://www.heka.warszawa.pl/HOFMANN-...550-PRISM.html
i to jest taki mega sprzet?w moich okolicach na takim sprzecie robia i kosztuje taki zabieg normalnie:>
Gośc tak twierdzi tylko że może ma innego producenta model