-
oj panowie ja mam m60b30 a jest zamontowany caly dolot powietrza i kolektor ssacy od m60b40 i jak teraz rozroznic????:D przeplywka wszystko jest od 4.0 nie ma opcji jak ktos nigdy nie jezdzil takim silnikiem to nie bedzie wiedzial nawet cale sterowanie z komputerem jest od 4.0
-
A czemu masz taką konfigurację? Czy przez to zwiększyła się moc?
-
Napewno moc się zwiększyła,czym więcej powietrza zostanie wtłoczona do komór spalania tym moc silnika wzrasta.Bardzo często podobne patenty robi się w m52b28,zakładają cały dolot z m50b25 ma większą średnicę.
-
Ciekawe ile koni w ten sposób przybyło, szkoda że nie ma wykresów z hamowni przed i po tych modach.
-
Jednym ze sposobów odróżnienia B30 od B40, nawet bez zaglądania pod maskę, jest spojrzenie na końcówki wydechu. B40 ma fi = 65mm a B30 fi = 55mm. Oczywistym warunkiem (jak i w poprzednich przykładach) jest brak modyfikacji tego elementu.
-
koni napewno przybywa bo fabryczne kolegi m60b30 wciaga teraz nosem:D a wczesniej mialem problem. nawet mozna powalczyc z m60b40 :D a spalanie wcale nie wzroslo.polecam taka modyfikacje:D
-
ta jasne co byś czasem z M60B40 nie powalczył :)
A co do większej ilości powietrza to skoro chcesz mieć więcej KM to wywal zwężkę z dolotu od tego M60B40 a potem zajrzyj pod tylnią belkę pod tylnie prawe koło i wywal 3 zwężki z wydechu :) A potem zeswapuj na 4,0 :)
-
A czy przypadkiem układ wydechowy nie jest puszczony z lewej strony auta?
-
moja malutka to fabryczne m60b40 tylko po wymianie silnika na m60b30 z dolotem i kolektorem ssacym od m60b40:D
-
Panowie zgodze sie z dawid740ia widzialem przerobke takowa na wlasne oczy, i szlo ladnie:) duuzo lepiej od m60b30:)
co do odrozniania silnikow, wydaje mi sie ze, rozni sie troche uklad chlodzenie, wisco, wiatrak, chyba chlodnica?dawno nie zagladalem:)
spoko temacik:)