EVAN jakie tam masz kółka, 18'?
Wersja do druku
EVAN jakie tam masz kółka, 18'?
Miałem ;) bo auta już nie mam . Były to 19" z oponami od E65 czyli 245/45/19 z przodu. A felga jest z serii 6
Livre,zmierz dokładnie o ile chcesz obniżyć springi i dawaj je do scisniecia na gorąco i zachartowania!
Tym sposobem obnizysz auto dokładnie o tyle co chcesz i zachowasz elastyczność sprezyny :)
Może zostanę zlinczowany, bo mam inne zdanie o "Glebie" lub jak tam zwał To - w E38 ! A dlaczego ? - bo kupiłem taką z "glebą" !
Fakt fajnie się prezentuje, ale to E38 a nie E36 no i nie po to kupiłem aby stało na parkingu dla Wyglądu, no więc jeździłem Tam i Tu - czasami auto zamieniało się w pług i hopki chciało zgarnąć - HEHE - ale jeździło . Sztywny przód odbijał się na mych 4 literach i karku, ale wygląd był - OK ! Któregoś ładnego popołudnia wybrałem się z rodzinką do supermarketu - zakupy, szmery bajery - pakujemy się i "Wsteka" - a tu zgrzyt i trzask noooooooooo i zderzak przedni targałem przed sobą na kablach od halogenów. Zrobiło się zbiorowisko jak bym potrącił Prezesa Klubu. Byłem tak WK.. poddenerwowany, że bym auto siekierą potraktował. Na drugi dzień kupiłem 2 nowe normalne sprężyny ( nawet chyba od 750), bo dziś nikt nie ma tak wysoko ustawionej mordki Hehe
PS. Teraz mogę kupować w supermarketach a "Loszka" codziennie do lotu się szykuje ala Boeing
Pozdrawiam Wszystkich Glebo-wców :D
Nie jesteś sam Arek. Ja również zaprosił bym kilku panów z glebą na mój parking pod pracą (i nie tylko). Przydało by się go odśnieżyć i wyrównać ;D.
przód 245/40/18' to nie 19 dlatego tak wyglądają :/ i właśnie się obawiam co z zderzakiem jak obniżę do -60 może -50 i starczy bo zadek mam wysoko ? a alpinka dojdzie hmm...
Livre, jak ci się podoba to dzieła. Pojeździsz, zobaczysz. Ale z funkcjonalnością będzie kiepsko. Byle dziura (o co u nas łatwo) i będziesz się martwił czy nie zahaczysz. Wybór należy do ciebie.
przegadam z mechanikiem co i jak i nie pozostać przy -40 albo -45? ;P dzięki dzięki!4all
Sennapowieka ma u siebie -40 AP na seryjnych 16" i amorach Meyle. Nie ma żadnego spadku komfortu... To legendy jakieś...
Masz za niską oponę jak na E38 ;)
Jeśli chcesz obniżać bardziej niż 40mm musisz kupić amortyzatory do tego przystosowane. Oryginalne amory albo zamienniki oryginałów mogą pracować ze sprężynami o obniżeniu max 40mm.
Tak jak Tuczi mówi- to jakieś bajki z tym, że na AP jest jakoś mega twardo. Jeździłem na 16", 19" i 20" i wcale mną nie trzepało ;)