-
Przerabiałem temat u siebie. Wymiana tarcz i jak ręką odjął.
-
Kiedyś miałem chyba podobny przypadek i co się okazało ? że wszystkie przekładane opony w sensie prawe , lewe koło były uszkodzone tzn. pęknięte zbrojenia opon co ciekawe na zewnątrz nie było tego widać , nie wiem czy to robiłeś ale wymień 4 koła na raz . Tez wymieniłem tarcze klocki , końcówki itd . nie pomagało, a to były po prostu opony.Istnieje ryzyko że wymieniasz uszkodzone za uszkodzone i dla tego jest lipa.Pozdrawiam
-
Aha ! spróbuj wyważyć koła w innym warsztacie , czasami w wyważarce trzeba wymienić łożyska , u nas się tego nie praktykuje , dla tego koła możesz mieć "niby "wyważone.
-
tak sie zastanawiam czy luz na lozyskach amortyzatora nie moze miec przypadkiem wplywu na drgania kierownicy??:>
ale obstawial bym na te lozyska z piastami:)
-
wiec tak, szarpalem dzisiaj kola we wszystkie mozliwe sposoby, chyba ze jest inny sposob na sprawdzenie piast, dzisiaj wyszla nowa opcja, poniewaz ktos po mnie robil zbieżność(tylko to robilem w zewnetrznym warsztacie) reszte robilem sam, i wyszlo ze auto mu skreca samo w prawo, nie znosi lecz skreca,
pojechalem do znajomego i mowil ze mam feest rozbieznosc, tzn kola sa jak nogi prostytuki,
takze jutro ustawie zbieznosc w ASO ....myslicie ze to moze miec az taki duzy wplyw? aaa i dzisiaj musialem zrobic okolo 400km i srednie spalanie przy 130-160, w tym okolo 10km miasta, wyszlo mi 20.8, wiec moze ta rozbieznosc moze stawiac jakies obciazenia...jak myslicie?
-
no napewno opory toczenia sa znacznie wieksze, opony sie napinaja caly czas:/
moze to zdecydowanie wplynac na drgania i spalanie
-
oo widze ze kolega z moich stron, ja ZGL :],
-
zrób dobrze całą geometrie, to zawsze pomaga :) ;p
-
normalnie dostaje juz palipitacji serca przez 7er, dzisiaj robie cała geometrie, wymienie odrazu z tylu tulejki plywajace, bo tam minimalny luz jakis na nich jest ale i tak pochloneło mnie to, zobaczymy czy to cos da,
a miala bunia dostac prezent cały zawias H&R, ale puki co to musi normalnie jezdzic....ehh
-
heh zawias H&R w sensie gwint?tez sie czaje na takie cos:P
witam, z okolic:) pewnie na makach sie widzielismy:)
do tematu, zrob zbierznosc i daj znac czy pomoglo!