podłącze się koledzy bo też mam walniętą sprężynę czy w wersji z silnikiem 2,8 jest identycznie z mocowaniem amorka i sprężyn? tak samo trzeba wybebeszać autko?
Wersja do druku
podłącze się koledzy bo też mam walniętą sprężynę czy w wersji z silnikiem 2,8 jest identycznie z mocowaniem amorka i sprężyn? tak samo trzeba wybebeszać autko?
Tak Kolego,taki sam zabieg!
Rozłożenie wnętrza to pieprzota,często schody zaczynaja sie dopiero gdy musimy wypiac dolne mocowanie..
Nieeee ;D bierzesz klucz 19, ruszasz (lub pukasz w klucz młoteczkiem) tą tulejką i wychodzi pięknie :D
Dopiszę jeszcze, że jak dokładnie wiesz jak wyjąć tylne siedzenia to jest tylko chwila roboty. Wywalasz siedzisko, zagłówki, oparcie lewe i prawe, lampki, boczki, półkę i już masz śrubki amorka :D
Kolego co Ty wiesz o wybebeszaniu auta ;D Rozebranie półki żeby dojść do amorów to pikuś :D
Ja dwa dni temu wymieniałem amorki tylne, niestety potrzebny był palnik ale małe grzanko pomogło
sposób na to to poluzowac sróbe i sie karnąc oczywiscie raczej po dziurach a nie z duża prędkoscią.. dobrze postawic auto na koziołku o pod piaste podłorzyc lewarek lekko podniesc piaste i wtedy obstukac.. jestem mechanikiem i nie zdarzyło mi sie jeszcze zeby w bmw nie chciała sie odkrecic sróba lub odpowietrznik nawet stare e30 e28 wszystko sie ładnie odkreca... z problemami korozji gwintów tłumików itd. obrobionymi łbami srób, radze popytac włascicieli opli :D i wtedy mówic ze w bmw cos idzie ciezko :D pozdrawiam....
szajboos mechanicy potrafią odkręcać śruby, nawet te zardzewiałe i zapieczone... ci co zrywają obrabiają gwinty to niestety " kowale" nie obrażaj fachu nieświadomie :D oki śruby są te same a le często zabezpieczenie antykorozyjne jest gorsze u konkrecji co powoduje utrudnienie po kilkunastu latach przy próbie odkręcenia..