bywasz w okolicach kato? bo jak nie to paliwko mnie wyjdzie tyle co komp w mauto, tak czy tak z gory dziekuje za chec pomocy.
Wersja do druku
bywasz w okolicach kato? bo jak nie to paliwko mnie wyjdzie tyle co komp w mauto, tak czy tak z gory dziekuje za chec pomocy.
W sobotę może będę w Katowicach(spot strefy car audio), ale nie jest to pewne. Muszę pogadać z szajboosem, bo zależałoby mi na odbiorze subwoofera :P
do piatku mam przeglad dlatego zalezaloby mi dzis lub jutro. nie ma nikogo z katowic lub okolic kto mnie podlaczy???
jak juz bedziesz znał diagnoze to napisz co dolegało:)
Witam. Mam podobny problem z abs i trakcja po przejechaniu kilku metrów zaświeca się trakcja . Oddałem do znajomego i trzyma już miesiąc i mówi że nie wiadomo co dokładnie bo komputer pokazywał tylni czujnik wymienił go i to samo nie wiem na jaki ale podobno nie na zamiennik, potwierdzam ze miałęm problem z predkościomierzem, mówi że sprawdził sterownik i jest ok instalacja jest ok nie wie co ale przypuszcza ze cos w tylnym moście odpowiada jeszcze za to ze pokazuje sie trakcja . Panowie doradzcie bo nie mam sił nigdy z tym nie było problemu od momentu jak auto postało z 2 tyg na mrozie. Poradzcie co i jak bo mysle zeby zabrac dzis autko i zawioze do M-Auto
Skoro po podłączeniu innego czujnika nadal błąd występuje(powraca po skasowaniu) to bardzo możliwe, że sterownik jest uwalony.
Nie uzupełniłeś profilu, więc nie wiadomo czy masz auto przed czy po liftingu, z ASC starszego lub nowszego typu, bądź z DSC.
Jeśli masz ASC bądź DSC gdzie sterownik jest już na pompie to bardzo możliwe, że on sam jest uszkodzony, co jest częstą przypadłością.
Miałem podobny problem mi padła pompa dsc,doszedłem do tego odłanczając pompe dsc.Po tym zabiegu miałem abs ale trakcja mi się cały czas paliła:)
Kolego jestem z okolicy katowic mam ten sam problem po wymianie zapaliło się z znowu szukam porady co to może być albo sterownika ABS
Posiadam INPA jak by ktoś chciał się podłączyć to tel 505953182
Witam. Mam trochę inny problem ale też z ikonką ABS mianowicie pali mi się cały czas ta ikonka. Co dziwne z ABS-em jest wszystko OK czyli działa i po podłączeniu do kompa nie ma błedów. Poszperałem w internecie i jest tam info że przyczyną może być licznik który mógł być wymieniony na nowszy. Sprawdziłem licznik i po wyjęciu faktycznie była plomba z datą 2005 a po rozebraniu licznika zobaczyłem że kontrolka ABS i inne ikonki są podświetlane diodami. Proszę o jakąś poradę jak zgasić to "ustrojstwo" bo mnie wnerwia.Z góry dzięki za pomoc.
Na początek sprawdź jakie błędy masz w innych modułach, m.in. liczniku.
Jeśli nie będzie komunikacji między licznikiem, a sterownikiem ABS to kontrolki też będą się świecić(powinny wszystkie od ABS i kontroli trakcji, oraz wykrzyknik z tego co pamiętam)