ok to bede szukal jakies uzywki:)
Wersja do druku
ok to bede szukal jakies uzywki:)
a czy ma znaczenie czy kupie z lewego czy prawego kola?? bo wyminie w moim TL kole
Jedynie znaczenie ma przód - tył, oraz przedlift(szara wtyczka) i polift(niebieska)
ok dzieki za pomoc bo nie wie kolga czy ma z lewego czy prawego kola napewnoe e38 tyl przed liftem;)
W polifcie przod niebieski, tyl bialy. Wizualnie sie nie roznia jedynie wewnatrz kostki (wtyczki) jest inne prowadzenie
U mnie wczoraj zaczęły się cyrki.
Po wyjechaniu z pracy zaświeciła się informacja o przepalonej żarówce halogenu (bo jej nie ma).
Jak zwykle użyłem lewego bolca zamiast prawego i skasowałem licznik dzienny.
Licznik nie nabija km - ani dziennych ani całkowitego.
Po chwili zaczął się świecić ABS (na stałe)
Po kolejnych kilka sekundach: Zasięg na paliwie 35km, po 5 sekundach 46km, po 5 sekundach 50km...
Wskazówka od paliwa chodziła od zera do 20l (bo jest 20l paliwa).
Tempomat i ABS nie działają.
Popołudniu po 3h odpalam auto i paliwo się uspokoiło ale przestał działać prędkościomierz. Licznik km działa, tempomat też. ABS się nadal świeci.
Czy zegary się naprawia? Wszystkie piksele mam super w pracy mam kilka osób ogarniających elektronikę, więc jak bym ich naprowadził gdzie szukać na pewnie sobie poradzą :) A może to ten czujnik w tylnym lewym kole?
Auto to 730i manual z 94r..
Zacznij od diagnostyki komputerowej abs. Jak abs ok to dopiero można się czepiać czegoś innego.
zdiagnozuje Ci na odległość: lewy tylny czujnik abs do wymiany ;)!!
Wymiana łatwa i przyjemna, czy dostęp do d... ?