Nie prosciej zmienic jezyk komputera na niemiecki? i ew. w razie sentymentu do włoskiego po odszyfrowaniu do niego wrócic ;) 8/ :what:Cytat:
Zamieszczone przez szklarzu9
Wersja do druku
Nie prosciej zmienic jezyk komputera na niemiecki? i ew. w razie sentymentu do włoskiego po odszyfrowaniu do niego wrócic ;) 8/ :what:Cytat:
Zamieszczone przez szklarzu9
Najprościej można sprawdzić omomierzem, obwód przez czujnik musi być zamknięty, wypinasz wtyczkę i mierząc czujnik powinno wskazywać 0 ohm.Cytat:
Zamieszczone przez wojt
Jeżeli czujniki są OK i cały czas wyświetla się komunikat "Bremsbelage prufen" to musisz szukać przerwy w instalacji.
Czujniki klocków są połączone szeregowo, więc jak można się domyślić, nie da rady sprawdzić który stanowi przerwę w obwodzie.Cytat:
Zamieszczone przez wojt
Pixele trochę się zmieniły i odszyfrowałem: WASCHWASSER FULLEN ;D ;D Kurde i chciałem sprawdzić ile jeszcze mogę popsikać po wyświetleniu się komunikatu i psikałem, psikałem i w końcu otworzyłem maskę a tam z 1/3 zbiorniczka ;( Dzięki za pomoc i listę komunikatów, wykuję na pamięć ;D
A jeszcze pytanie: Dlaczego jak zwolnię hamulec ręczny, muszę go zwolnić jeszcze raz albo dwa żeby zniknęła kontrolka i nie było gongu? Zauważyłem że to chyba we wszystkich E38 jest
bo do bani jest zestaw - gumka i sprężynka :) ja już mam odruch wrodzony :) - ciągnę za wichajster od zwalniania ręcznego - pedał leci do góry a ja mu jeszcze pomagam delikatnie nogą od dołu i już po kontrolce .. ew. możesz jeszcze zdemontować plastik nad pedałami i tam nad pedałem jest coś w stylu krańcówki - jakiejś z fiata czy innego alarmu - przybliż ją mocą fizyczną do pedału - wtedy będzie szybciej gasła kontrolka :)]
swego czasu chciałem jakoś z tą gumką powalczyć co pociąga pedał do góry ale z braku sprzętu dałem sobie spokój ... a ,że ja prowadzę auto jak kobieta ( bez butów - nawet zimą ) macanie pedału od dołu nie jest takie złe :) :) :)
Tak czy tak wystarczy czujniki przemierzyć jak mówił Adam, a wtyczki na aucie zmostkować i mamy pewność gdzie szukać...Cytat:
Zamieszczone przez Tony J.
Komunikat zniknie po pewnej liczbie odpaleń autka(jeśli pojawił się po przetarciu czujnika).Cytat:
Zamieszczone przez wojt
Pozdrowionka...
MiBhell jakby zmiana jezyka byla mozliwa to juz dawno bym to zrobil :razz:
To jakieś dziwa opowiadasz bo u mnie zawsze znikał od razu... ;)Cytat:
Zamieszczone przez wojtas
Dokładnie u mnie też założyłem odpaliłem przerjechałem się ,żeby "ułozyć" klocki i zgasiłem i po ponownym odpaleniu nie było komunikatu :D