Jestem posiadaczem 740d od ok pół roku
Na jednym baku tzn tylko trasa robię ok 1200km spokojnie po mieście ok 800-850km bez butowania
W mieście przy jeździe normalnej ok 10-11/100km trasa średnio 7,5l/100km
Wersja do druku
Jestem posiadaczem 740d od ok pół roku
Na jednym baku tzn tylko trasa robię ok 1200km spokojnie po mieście ok 800-850km bez butowania
W mieście przy jeździe normalnej ok 10-11/100km trasa średnio 7,5l/100km
ja ze swoimi bolaczkami to mam trase 9l a miasto to okolo 14l srednio mi wychodzi z dystrybutora norma 10,9l
oo fuck mi na 19 calach we wroclawiu pali około 14 litrow . tylko ze nie ma mowy o jakimkolwiek przelocie przez miasto non stop korki!!!!!!! a wtryski i tak muszę zrobić bo leją. na trasie w 9,5 litra a autostrada 8,5
Czyli 14 to max a więc minimalnie na jednym baku 600km cały bak kosztuje mnie 230zł i to wychodzi 38zł za 100km w najgorszym wypadku, stary znowu ze mnie łacha pociśnie ze pier******** jestem,że taki silnik no ale ja takie lubie:)
jak przewiozlem mojego ojca (53l) moja 740d, to zapytal czy przpadkiem skrzydel nie ma bo czul sie jak w samolocie... nie jest on sympatykiem BMW lubuje sie raczej w VW... (no comments), stwierdzil ze samolot tez tak startuje ze chmurka dymu z tylu, przod w gore i wciska w fotel... i stwierdzil: synu Bedziesz Mial Wydatek... a ja odparlem: tato Bede Mogl Wyprzedzac...
przyjechalem do domu na swieta wypucowana Betti, to ojciec stwierdzil ze to auto jest naprawde reprezentacyjne.
Mi e38 740d paliła ok 7,5-16 ;) Wiadomo minimum jak emeryt bez swiatel, noc tempomat, przepisowo :) A max korki, śnieg, wiecej stania niż jazdy..
. to mi sie podoba :PCytat:
synu Bedziesz Mial Wydatek... a ja odparlem: tato Bede Mogl Wyprzedzac..
moja 740 pali jak większość napisała przy spokojniej jeździe pali 8-9 l a jak już chcesz poszaleć to i 14 -15l może zjeść ropy , a co do tego ile przejedzie na pełnym baku to nie tankowałem do pełna jeszcze a dziwne to , zawsze leje tak 40 l i na tym po wawie mogę zrobić 400 km to wychodzi ze na pełnym zrobię 800 po mieście, nie jest złe jak na samolot :D
10 litrów po Wawie eee dodaj te 2 litry:)
lukaszwbo 230 zł za cały bak ropy??? chyba jak jest do połowy zatankowany :) nie lej jakiegos goowna do zbiornika to wtryski sa bardzo drogie :) takie moje zdanie
Ja mam prosto z cysterny:) a nie z jakiś tam oszczędności nie wiadomo jakiego pochodzenia:)