Jeżdżąc po mieście niewiele się uzbiera tych tysięcy km :D
Wersja do druku
Jeżdżąc po mieście niewiele się uzbiera tych tysięcy km :D
Gdyby to było takie proste, to po co by nam były instalacje sekwencyjne ? Na takich oszczędnościach jeszcze chyba nikt dobrze nie wyszedł...
ok ale - kupiłem auto z instalacją gazową za 6000zł, dołożyłem do niego kilka złotych na części i eksploatację po zakupie i na różne mniej lub bardziej potrzebne rzeczy - razem wyszło ok 10kzł. Instalacja jest w miarę nowa, mam na nią paragon i wcale nie była tania, kosztowała 2300zł (mam dobry parownik). Czy jest sens do auta wartego takie pieniądze ładować teraz 2300zł na sekwencje? (na tyle wycenił mi podmiankę znajomy gaziarz)... ja uważam że nie, auto jest stosunkowo za tanie i za stare, więc będę raczej starał się maksymalnie udoskonalić to co jest.
Ma się rozumieć, że już doszło do Ciebie to ustrojstwo ? ; ]. Sylwester pod znakiem montażu miksera ? ;]
jeszcze nie, dostałem tylko takie inne foto, mój dojdzie do mnie myślę że do końca tygodnia :D
ale sam to raczej tego nie zmienię bo trza wziąć auto na analizator ;-)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
10-01-2011 13:39
dziś dotarło :-) wieczorkiem jak znajdę czas to pomierze dokładnie, wyliczę powierzchnię i porównam ze standardowym mikserem, ale na oko jest dużo większy :)
Czekam, czekam na relacje ; )
mój mikser soniczny ma średnicę zwężki ok 47mm i jego powierzchnia po odjęciu tego co zasłania dolot gazu do dyszy centralnej w porównaniu do palnika 37mm wychodzi około 50% większa, więc może nie kosmos ale powinno być lepiej.
policzmy pole palnika 37mm - (18,5 * 18,5) * 3,14 = 1075 j
pole rybackiego 47mm - (23,5 * 23,5) * 3,14 = 1734j - odejmuję to co zabiera umiejscowienie dyszy, myślę że nie więcej niż 10-15% i jak but wychodzi że przelot jest 50% większy, jeśli sie to da dobrze wyregulować to musi byc lepiej, przynajmniej na benzynie ;-)
Kolego jeszcze nie policzyłeś oprorów - da to efektynie zwężke w okolicy 35mm :)
myślę że nie da się tego policzyć ot tak, sie założy się sprawdzi, finalnie i tak wrzucam sekwencję chyba, bo mam okazję dość tanio ale skoro już kupiłem to ustrojstwo to zamontuję i zobaczę jak to sie je ;)