-
najważniejsze to podłączyc auto pod komputer. wykaze błędy tak to możemy gdybać. a rozrusznik chociaz kreci cokolwiek czy w ogole nawet nie drgnie??? jak brakuje prądu to tak tyka głośno przy zegarach coś i podskakuje wskazówka od obrotów . moze też byc problem ze skrzynią jak ci ja wyciągał to przy dzwigni sa kable sterujące . jak masz na innym biegu niz na p to ci rozrusznikiem nie zakreci nawet. posprawdzaj te kabelki moze tam byc problem przeciez skrzynie miales sciagana.
-
byłem u elektryka
ładuje 12,2
auto odpaliłem pojechałem pod garaż,chwile to trwało aż go otworzyłem,zamki pozamarzały,bunia chodziła ok 15 min na wolnych obrotach wchodze a tam dyskoteka wszystkie wskazówki migają od ładowania też...
Wjeżdżam do garażu gasze i odpalić nie moge już.
Kłopot polega na tym że na wolnych nie ładuje a po przekroczeniu ok 1500/obr ładuje ponad 14.
Jazda po trasie jest ok wszystko działa ale jazda w mieście tragedia. Zgaszenia auta w mieście kończy się rozładowanym akumulatorem.
-
no to masz przyczyne winien jest jedynie regulator napięcia. jak bedziesz tak sobie beztrosko jeździł to ugotujesz akumulator!!! poza tym mozesz cos popalic w elektronice . ja bym od razu odstawił auto do warztatu, malo kasy juz wydałeś na skrzynie??? chcesz jeszcze na elektryke ??? zrob ten alternator
-
Alternator rozebrany okazało się że są uszkodzone 2 diody.
Koszt wymiany wszystkich diód to koszt 200zł bez gwarancji bo ponoć często padają.
Wymontowanie z zamontowaniem alternatora ok 150zł
Więc cała zabawa 350zł:)
-
Witam Panowie! Padł mi alternator w 740 diesel. Mam serdeczną prośbę. Napiszcie proszę łopatologicznie jak wymontować krok po kroku ten nieszczęsny alternator z mojego auta.
Dziękuję i pozdrawiam!
-
-
Dzięki wielkie tgracing! O to mi chodziło.