Obstawiam nie przekaznik, ą uszkodzenie komputera skrzyni. Tez miałem komunikat o niełaczeniu się komputera ze skrzynia. U mnie komp padł po bardzo dlugim postoju na wyladowanum akumulatorze. Kupiłem uzywnego za 200zł i jak ręką odjął
Wersja do druku
Obstawiam nie przekaznik, ą uszkodzenie komputera skrzyni. Tez miałem komunikat o niełaczeniu się komputera ze skrzynia. U mnie komp padł po bardzo dlugim postoju na wyladowanum akumulatorze. Kupiłem uzywnego za 200zł i jak ręką odjął
Przekaźnik ABS kleknoł jako pierwszy ,a wydaje mi się że ten sterownik skrzyni uszkodziłem ja odłanczając go.
na twoim miejscu sprawdzil bym czy prawidlowo wpioles spowrotem wtyczke moze przypadkiem zagioles jedena albo wiecej szpilek i na pewno niepolaczy z kompem sprawdz dokladnie odepnij i wtyczke latarka w reke i zobacz moze akurar sa pozaginane bo latwo je zgiac nieumiejetnie zapinajac kostke
w skrzynce pod maską jest tez bezpiecznik z napisem motor zicherung jasny podłuzny zkłada sie z 5ciu bezpieczników 30a w takiej ramce ... sprawdz go miernikiem czy wszystkie sa sprawne... mi to zgasilo komunikat getribenotprogram, mysle ze jezeli grzebałes na zapłonie przy przekaznikach kompach to warto go oblukac
Koledzy mnie wczoraj podczas ulewy zalało skrzynkę bezpieczników,była otwarta i wyskakuje ten sam komunikat Getriebnotprogram.Po przejechaniu parę metrów skrzynia wchodzi w stan awaryjny.Wiem że komp jest niezbędny,ale jak na razie muszę rozkminić instalację pod Windows 8.Jak myślicie coś poważnego się stało,czy to tylko może wilgoć i wystarczy wysuszyć?
Może czujnik położenia wału ci padł