-
Nie daje za wygraną,dziś odpaliłem auto... i mieszam tymi biegami.Wczoraj tylko mogłem włączyć D a dziś juz moge przełączyć na tryb sportowy i manual ale po wciśnięciu gazu do ok 2000/obrotów bieg z 1 przeskoczył na 5 i pokazał się błąd. W dalszym ciągu brak wstecznego kompletnie.
A wszystko zaczeło sie od wymiany klocków hamulcowych Z TYŁU
Wczoraj wsiadam ,odpalam czekam aż się nagrzeje i... spuszczam reczny i daje R ale na wyświetlaczu ręczny nie zniknął i wstecznego brak.
Dzień przed jezdziłem autem normalnie jak każdego dnia ok 100km/dziennie i nigdy nie było kłopotów.
dOOm_PL GDZIE NAPRAWIAŁEŚ SKRZYNIE ??
-
Kolego ja bym Tobie doradził to samo co WojtekD zacznij od sprawdzenia elektroniki przez podpięcie sie do kompa. Na początku musisz miec pewność że masz ją w porządku a później sprawdzać mechnikę skrzyni.
-
Dawid86
Samemu moge sprawdzić tą elektronike przez podpięcie do kompa ??
Jakiego programu użyć.
Auto może się poruszać tylko na lawecie . Na D tylko tryb awaryjny na R nie rusza...
-
Jakbyś użył opcji "szukaj", to dowiedziałbyś się, że główną awarią skrzyń 5HP30 jest właśnie uszkodzenie kosza biegu wstecznego. Żebyś mógł wykluczyć inne ewentualności trzeba podpiąć auto pod komputer. Zrobi to praktycznie każdy lepszy warsztat i na pewno każde ASO BMW :D
-
też postawił bym kosz biegu wstecznego
-
ile może kosztować naprawa tego koszta i gdzienajleiej to zrobić w okolicach Gdańska/Elbląga ??
Zastanawia mnie też inna opcja.Może kupic inną skrznie z gwarancją?
ale czy podpasuje skrzynia 5hp30 np od 740i ??
Oznaczenie niby to samo ale czy się czymś różni oprócz ceny
Za skrzynie od 740d 5hp30 chca najmniej 3500zł
za skrzynie 5hp30 od 740i chca od 1000zł ...
-
Niestety jak mówi kolega dOOm_PL te skrzynie tak maja i niestety kosz od wstecznego pada, sporo osób to przerobiło, swoją drogą jakby mi 3 skrzynia padła to chyba bym sie zastanowił nad przekładka na manuala :))
-
Nie daje za wygraną... pojechałem po mechanika.
Biegu wstecznego nie ma więc chcieliśmy ją wypchać z garażu, przerzucam na N i ku mojemu zdziwieniu auto ani drgnie.
Próbowaliśmy wypchać w trzy osoby i tylko przód sie unosił do góry ( dodam ze dzień wcześniej wymieiałem klocki hamulcowe z tyłu )
I widocznie tak te klocki wymienili ze hamulec ma non stop styczność z tarczą i stawia straszni duzy opór...
Wydaje mi się że jestem bliski rozwiązania zagadki.
Skrzynia przeszła w tryb awaryjny ponieważ hamulec stawia straszny opór.
Jestem przekonany na 99% ze to jest przyczyna.
Jutro opiszę czy miałem rację...
-
raczej nie masz racji..... pomyśl jak byś miał holować jakieś auto.... duży opór podczas ciągnięcia..... to skrzynia a tryb awaryjny?
związku to raczej nie ma....
kolego podjedz na kompa... i się przekonasz..... to np w najgorszym wypadku 200zl wydasz w aso.... a sadze ze znajdziesz kogoś co do ciebie za te 200zl dojedzie.....
-
co do naprawy skrzyń biegow polecam WFK w Weiherowie ..............