-
To istotna sprawa wbrew pozorom.Ale na trasie czy nie to po mszy.Kaplica. Jednak szwaby powinni pozostać przy konstruowaniu u-boatów.Nie podejrzewałem że w takim aucie tak banalne sprawy jak te żarówki czy filtr kabinowy to takie chore zaprojektowanie
-
W e32 e34 jest dobre dojście żeby wymienić żarówkę w astrze III trzeba ściągnąć zaślepkę w nadkolu skręcić kołami na maxa wsadzić całą rękę i ściągnąć zaślepkę lampy potem zdjąć zabezpieczenie i dopiero wyjąć żarówkę a toyocie auris trzeba wyciągnąć akumulator i parę osłon w najnowszym mondeo trzeba ściągnąć zderzak grill i lampę, ja uważam że w bmw nawet e65 nie ma problemu miałem e34 i zero problemu w e36 z zamkniętymi oczami po pijanemu wymienię każdą żarówkę w e38 tak samo jak nie prościej.
-
Moim zdaniem kolega nie daje rady bo brak wyobrażenia jak to jest wykonane :P no ale po :564: powinien dać radę.Pierwszy raz zawsze jest nie ciekawy. :D
-
A mam wyobrażenie bo jest rysunek w manualu.No ale jak tak mówicie to dzis napne się na to ostatecznie.
-
Megablast73, mam 4.0 i jest tam spoko dojście. Nie panikuj tylko działaj. Tu masz zdjęcie na którym dobrze widać "o co kaman" KLIK
jakubmw, ramka lampy powinna być przykręcona na 5 wkrętów. 3 od przodu, 2 od tyłu ;)
-
Megablast73 jak dojdziesz jak się ją wymienia to będziesz rył z siebie przez 3 dni :P Wypij 2 szybkie "sety" i idz się pobaw-odepnij wtyczkę,złap to czarne,okrągłe,długie do czego była przypięta i przekręć ;)
-
Przyznam że miałem problem z włożeniem tam tej przedłużki z żarówka ale odkręciłem atrapę od góry i odchyliłem, potem trafić to małe piwko :564: ;)
-
No ni wała.U mnie chyba było z tym cos czarowane kiedyś.Chyba ktos to pourywał czy cos i jakoś inaczej podlaczyl wyjmujac reflektory.
-
Zaciekwiły mnie Twoje boje z "lampami",byłem w piwnicy u swojej sterej Helli z E32,więc tak:
-obydwie lampy(L i P) -tzn te przedłużki od żaróweczek obraca się w lewo
-jak wymacasz przedłużkę-i wtyczkę to pozycję zamkniętą uznajmy,że jest na godz 3,aby wydostać przekręcasz w lewo na godz 1 i wyciągasz do siebie
-montaż na odwrót
-pomiędzy przedłużką a korpusem lampy jest uszczelka,a w momencie przekręcenia następuje jej dociśnięcie
-
moze ktos mu zamontowal lampy odwrotnie - do gory nogami :) bo inaczej ja tego problemu nie rozumiem