A na jakich zestawach jezdzicie?
Dol ALU, gora STAL?? Czy wszystko ALU?
Wersja do druku
A na jakich zestawach jezdzicie?
Dol ALU, gora STAL?? Czy wszystko ALU?
Góra stal dół alu
I tak jest chyba też fabrycznie bo odziwo na lewej stronie mam taki fabryczny komplet ku zdziwieniu od nowości auta (oznaczenia produkcji na tulejach)Cytat:
Zamieszczone przez ciah
a żeby było ciekawiej lewa strona sie jeszcze trzyma nic nie słychac a na prawej gdzie był wymieniony wachacz górny słychać już mocne stukanie
czy to normalne że ori tyle wytrzymało (aktualny przebieg 212935km)
ile km miało Twoje auto jak sprowadziłeś go z Niemiec?Cytat:
Zamieszczone przez jarek88
Prawa strona zawsze szybciej się zużywa.
była sprowadzone 9,04,2005r i wtedy z tego co wiem był wymieniany prawy górny wachacz i wszystkie końcówki przebieg wtedy 134500, ja kupiłem auto od tego kolesia w styczniu 2009 z przebiegiem 193tys z hakiem
nie mam pojęcia czy przebieg jest audentyczny ale sadząc po tych cześciach zawieszenia i innych elementach na których widnieje rok produkcji(poduszki skrzyni biegów i ten przegub gumowy skrzyni biegów które wymieniłem w maju tego roku) sądzę że chyba to prawda fakt mało jeżdzę :D
a te 3x tyś to było po dobrych czy po złych drogach? I czy jeździsz szybko po dziurach czy bardzo uważasz? Czy nie słyszałeś kompletnie żadnych stuków?Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
Lepszy jest Lemfoerder czy TRW?
Pozdrawiam
Jak zawsze za dużo myślisz.
Co byś nie kupił to i tak trzeba się liczyć z częstą wymianą - polskie drogi zabijają te zawieszenia. Ale wg. mnie lepiej to robić co 30-40 tyś niż co 10.
zamówiłem dolny prawy (ten który ma luzy) lemfordera. Górnego chyba na razie nie zmieniam... podobno luzów nie ma.Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
no i wahacz wymieniony. Na tym lemforderze na jego tulei pisało BOGE. Co do starego wahacza to on nie jest zły - tzn. nie stwarza zagrożenia moim zdaniem. Luz mniej jak 1mm - jak na tak kiepską firmę i nie mały przebieg, obniżone zawieszenie, koła 17" i dziadowskie drogi nie mogę powiedzieć że te tanie wahacze są złe... ale jak będę zmieniał górny to chyba dam lemforder-a :)
Michael7, jaka cena dolnego i pytałeś może odrazu jaka cena górnego ?