Użyj darmowego ImgBurn na zwykłej płycie tylko możliwie najwolniej jak się da.
Wersja do druku
Użyj darmowego ImgBurn na zwykłej płycie tylko możliwie najwolniej jak się da.
Nie jestem do końca przekonany czy kolega nagra 8 giga na zwykłą płytę :P
Nagrałem BMW High 2011 na płytę 8.5GB, gdy mi nie czytało to w programie UltraIso powyrzucałem języki i pojemność zmniejszyła się do 4GB, wypaliłem ponownie z najmniejszą prędkością obraz iso i lipa, próbowałem w Nero i Alkocholu120%....Cytat:
Zamieszczone przez lionix
Nie zwróciłem uwagi, że to do E65 :) ale tak czy siak co ma zrobić napisałem ;)Cytat:
Zamieszczone przez lionix
Jesli update czytnika dvd nie jest ostatni, nie bedzie czytac doublelayer. Sa 2 lasery, jesli czyta cd a dvd zadne, to prawdopodobnie laser.
Możesz pokusić się o wymianę samego lasera, jest to tańszy zabieg niż wymiana całego DVD. Laser jest jeden tylko że sposób odczytu jest inny, ogniwo lasera (to które skupia wiązkę lasera na krążku) potrafi z czasem się zużyć niestety. Najtrwalsze lasery do czytników to są ze szklanym ogniwem, te są nie do zdarcia lecz wątpię czy w BMW DVD instalują taki bajer ;)
Witam ponownie, próbowałem przeczyścić laser ( był dość mocno zabrudzony ) lecz niestety nie pomogło, gdy podłączyłem navi z powrotem to mam brak foni w głośnikach...co mogło się stać ?
Pozdr.
Zostaje Tobie kolego wymiana lasera, a czy czyta ci zwykłe cd??
Tak cd czyta ponieważ zmieniałem soft, mianowicie gdy podłączyłem navi po wyczyszczeniu lasera nie mam w ogóle foni w głośnikach, gdy radio włączę to brak głosu...
Kolego w e65 wszystko funkcjonuje na obwodzie MOST - brak foni oznacza przerwe na Most jesli wyciagales czytnik. MOST=swiatlowod. Jest to wtyczka z swiatlowodem (takie 2 plastikowe rurki)
@All
Panowie wpisujcie przy opisywaniu problemu takie informacje jak jakie auto, rocznik, jaki system dvd, navi, audio itp. To pomaga w szukaniu rozwiazania a nie kazdy ma w profilu opisany samochod