-
powiem szczerze ze zbytnio mi nie pomogliscie..jutro sprobuje wlozyc 17 cali i zobacze jak bedzie.a moze ktos chce kupic felgi 20 cali do bmw bo jak dla mnie to chyba zbyt hardcore.....jak ktos chetny to 4 fele + 6 opon w super stanie oddam za dobra cene
-
w sumie to jest dziwne bo im większe koło to teoretycznie auto powinno mieć większy v-max
i raczej nieprawdopodobne by było żeby silnik nie dał rady uciągnąć tych kół
może kontrola trakcji hamuje ??
-
tez mi sie tak wydaje ze to kontrola trakcji.jutro sie przekonam ja zaloze 17 cali
-
I sprawdź przy okazji stan klocków z tyłu czy przypadkiem ich konkretnie nie ścięło.
-
Średnica kół ma duże znaczenie dla pracy skrzyni biegów. Ile obrotów ma silnik przy 170? Kiedyś znajomy spec od skrzyń powiedział mi że usterki ASB mają wpływ na prędkość maksymalną.
-
Ja w zime jezdze na 16 calowych a w lato na 20 calowych i w jednym i drugim przypadku leci do końca.Myśle że zmień opony bo tu jest powód gdzieś na forum była tabela przeliczająca musisz poszukać. ps rozmiar opon umnie 235/60/16 zima, lato przód 245/40/20 tył 275/35/20 troszke komfortu jeszcze pozostaje ;)
-
Załóż opony takie jak powinny być i problem zniknie. Zakładasz opony o profilach dobranych nie wiadomo skąd i szukasz problemów. Nie dość że zapewne wygląda to jak idź stąd i nie wracaj, to jeszcze nie spełnia swojej funkcji.
Tu masz tabele i zastosuj sie do niej:
http://forum.7er.pl/opony-dopuszczal...e38-vt1389.htm
I pamiętaj że rozmiar (wysokość) przednich i tylnych kół (felga+ opona), powinien być identyczny ewentualnie różnić się jak najmniejszym %.
-
zalozylem 17 cali i wszystko jest ok.komp juz nie wariuje ipredkosc max znow jest aka jak wczesniej
-
no widzisz. ludzie ci pisza a ty ze niewiele pomogli.
-
ok panowie wszystko juz jest ok.dzieki za pomoc
jeszcze jedno pytanie do was panowie.przy predkosci ok 80 km/h trzesie mi strasznie cala kierownica i czuc na podlodze auta ze cos nim trzesie.na tych 20 calach to bylo bardzo czuc ale jak teraz zalozylem te 17 cali dalej jest to czuc tylko słabiej.mam tydzien temu zalozone nowe amory kyb przód i wahacze wiec to chyba nie zawieszenie..co moze byc przyczyną??
kurde juz kombinuje jak sie da zeby jezdzic na tych 20calach ale boje sie ze to auto mi sie rozpadnie..inni maja 20 i jakos jezdza a u mnie sie nie da