może tez być kwestia zapłonu, na noPB jest ok bo to mniej wymagające paliwo jesli chodzi o zapłon, natomiast LPG może już np gasić iskrę jeśli coś nie jest OK :roll:
Wersja do druku
może tez być kwestia zapłonu, na noPB jest ok bo to mniej wymagające paliwo jesli chodzi o zapłon, natomiast LPG może już np gasić iskrę jeśli coś nie jest OK :roll:
Wyczyściłem dokładnie wtryski gazowe ,rozkręciłem,sprawdziłem,były troche przybrudzone ale pozatym wszystko ok. No ale wyczyszczenie nie pomogło :(
Także to nie wtryski... a jeżeli to nie one to co? Świecie? Cewki? Objaw trwa dosłownie jakieś 5-15sekund i później chodzi na wszystkie cylindry.
Myśle że to świece zapłonowe wywal stare , wrzuć nowe napewno to nie zaszkodzi.
Witam
podepnę się do tematu bo u mnie w mojej 7 to samo na benzynie wszystko jest ok a jak włączę na gaz to raz idzie idealnie na wszystkie gary a innym razem jakoś nie daje rady świece już wymieniałem troszkę lepiej ale to nie to
pozdrawiam
Ja od swoich gaźników słyszałem ze w przypadku takich silników jeśli nie lata na wszystkie gary to najczęsciej pada jedna z listw, ale na poczatek moze warto filtry sprawdzic może juz zbliza sie ich koniec?
potwierdza, że najczęściej taki objaw jest kiedy padają wtryski gazu. Kolega zamontował mi wtryski KME i felernej partii z czerwca i lipca 2010 (potwierdziła i przyznała się do tego fabryka). Po wymianie inne auto, chodziło jak powinno.