oj, znowu mnie nie zalogowalo...to mowilem ja...Greg :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Anonymous
Wersja do druku
oj, znowu mnie nie zalogowalo...to mowilem ja...Greg :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Anonymous
Wtryski plus pompa za 3 tyś?? podaj mi telefon do tego gościa. Biorę taki zestaw.
Po drugie. Mój mechanik ma doświadczenia z chipowanym 730D. Ma... bo gościowi już 3 razy robił skrzynie. Wiec nie wiem czy warto. Mi zdecydowanie odradzał.
Regeneracja wtrysku to koszt od 200 do 400zł za sztukę. Pompa wysokiego ciśnienia w silniku hmm coś ok. 3 tyś.
Mi realnie po mieście a deptam ;-) bierze 11l. Na trasie pow. 200 ok. 10-10,5. Wolniej po autostradzie nie jeżdżę :mrgreen:
Swego czasu jeździłem po mieście tak przepisowo 50-80 i wzioł 8,1. Ale to była jazda 60 letniego dziadka. Bez ostrych przyśpieszeń itd. :-/ . Na codzień tak nie jeżdżę..
Chcę kupić 5,4 v12 i realnie myśląc liczę na 20-25 po mieście.. No cóż 326 kucyków trzeba jakoś nakarmić. ;-)
tylko licz sie z tym ze na autostradzie powyzej 200 tez moze tyle spalic, a moze i nawet wiecej, bo przy duzych predkosciach robia sie bardzo duze roznice miedzy dieslem a benzyna, byl kiedys na ten temat ciekawy artykul w Auto ŚwiecieCytat:
Zamieszczone przez Kronos
jak dużo śmigasz po autostradach to bedziesz takie kwoty na paliwo wydawal ze ci sie moze szybko znudzic ta 750 ;-)
oj chyba nie :mrgreen: kiedyś olądałem test w140 i e38 s600 vs. 750i.. Spalanie mieli na poziomie 25l i nie jeździli tymi autami jak baby.. cóż dlatego piszę że te auta palą tyle i się z tym liczę..
Tak się przyglądam tej dyskusji i chyba mam wyrobione jedno zdanie :
Że tak naprawdę nie ma modelu takiego który mógł by dogodzić i na autostradzie i w mieście pod względem ekonomicznym jak i dynamicznym.
I taka dyskusja prowadzi tylko do ciągłych poszukiwań modelu którego nie ma (...) :!:
Ja na Twoim miejscu Marcin kupił bym 735 z 2000 lub 2001 roku i przy tym bym pozostał.
A Kronosowi odradził bym sprzedaż auta które nie ma dużego wkładu finansowego > zrobił bym je ładnie według gustu i tyle > po co kupować coś innego po to , żeby nabrać się w butelke :!:
ja zwykle ciezka batalia o spalanie w 750 :lol:
Marcin czego szukasz?? bo jesli kupisz 750 to chyba nie po to zeby toczyc sie nia 90km/h...cos tu nie gra..rozumiem ze najlepiej miec szybki,ekonmiczny samochod..ale bmw do takich nie nalezy..tym bardziej 750i..niedawno czytalem ze myslisz o dieslu bmw bo przy dzisiejszych cenach benzyny itp..pisales to majac 735i..teraz chcesz 750i. naprawde dobrze ci radze zebys sobie przeliczyl,przeanalizowal..koszty diesla mowisz..powiem szczerze ze w moim klekocie (213tys) robilem tylko tylny most i nic poza tym..naprawde nic. ...myslalem wtedy ze to skrzynia..na szczescie most..co do chipa..fajnie byloby ale w nowym aucie,i tez nie jestem przekonany czy dobrze byloby to dla skrzyni..jest jak jest..430Nm nie ma tragedii..
jesli nie diesel to kup sobie 728i..naprawde zastanowilbym sie nad takim silnikiem bo jest to starsza sprawdzona jednostka i ma niewielkie w porownaniu z innymi zuzycie paliwa..
jest jeszcze alternatywa 740i z gazem princa tak jak ma Sebek..i nad takim czym tez warto pomyslec..tyle ze koszt instalacji to 8-9 tys zl..
generalnie podoba mi sie to ze nie starasz sie kupic innego modelu bmw ..jestes wierny e38 i za to szacun!!
no tu moglbym sie moze zgodzic, chociaz ciezko powiedziec na 100% czy tak jestCytat:
Zamieszczone przez Marcin978
tyle ze ja porownywalem 750i i 730d, a nie 735i, a to zupelnie co innego, tak jak pisalem miedzy dieslem a benzyna robia sie bardzo duze roznice przy wysokich predkosciach, i jest to potwierdzone testami - nr 23/06 Auto Świata (ktorego oczywiscie nie moge k... teraz znalezc :mrgreen: zeby wrzucic skany, ale mozna wykupic dostep na stronie auto świata i przeczytac). Zreszta to jest nawet po czesci zgodne z Twoja teoria, bo zwroc uwage ze diesel bedzie mial przy 200 moze z 3000 - 3500 obr/min, a 750 pewnie bedzie miala wiecej (strzelam teraz, ale wydaje mi sie ze tak bedzie). V12 bena kontra R6 diesel - ktory zuzyje wiecej paliwa przy tej samej predkosci obrotowej?
Wojtek a ile pali Twoja 728 w Warszawie ??
powiem tak z tych 2 wariantow..zastanowilbym sie nad 3.0d i 4.0d.
5.4 jest mega kozak zajebiste wnetrze ale...spalanie..rozmawialem z posiadaczem 750 e38 powiedzial mi szczerze ze robi bardzo malo km wiec dlatego ma 5.4..spalanie ..mozna zejsc w miescie do 18,ale baaardzo delikatnie z pedalem gazu..generalnie miasto nrmalna jazda to 20l..trasa 13/14..
pytasz ile v12 spali przy 90km/h..
nie wiem dokladnie ale powiem ci ile komp pokazal mi przed chwila..5,7..nie zwrocilem uwagi ktory bieg sie wlaczyl ale tak to jest..
zaleta 3.0d moim zdaniem to silnik(430Nm w wersji 184ps 410Nm),skrzynia,spalanie..czy jest mulowaty..po przejazdzce 4.4 stwierdzilem ze jest..ten sam kolega ktory ma 5.4 przejechal sie 740i i powiedzial to samo o v8..
zaleta 4.0d sa sa napewno osiagi lepsze od 3.0d..lecz czytalem wiele na temat tego modelu..martwi mnie to ze 5hp30 moze miec problemy wstecznego biegu..to samo co 750..duzo zalezy od poprzedniego wlasciciela..tam masz 2x turbo..wiec jak liczyles wczesniej to wiadomo ze 4.0d jesli podkreslam jesli bedzie jakas awaria..to bedziesz musial wiecej wybulic..
generalnie ciezki orzech do zgryzienia..wybrac ekonomie,czy osiagi,a mozna i to i to..powiem ci ze ciezkie pytanie co lepsze??
dam ci inna rade ktora kiedys dostalem od mojego ojca..wybierz ta co lepiej wyglada,co jest lepiej utzrzymane.. ;-)