orson, jeśli mogę Ci coś poradzić, to chyba zmiana na 740 powinna spełnić Twoje oczekiwania.
Wersja do druku
orson, jeśli mogę Ci coś poradzić, to chyba zmiana na 740 powinna spełnić Twoje oczekiwania.
Tomcad ale skąd to wiesz skoro masz 2,8? 740 to jednak automat a stare jest tylko dobre wino i skrzypce.Ja osobiście bym nie kupił "iA" z lat 90'Cytat:
Zamieszczone przez tomcad
Hmm... 740 w automacie nie pojedzie lepiej niż 730 R6 manual, nie wydaje mi się.
Jeździłem E32 750, która ma podobne osiągi do 740 i napewno wolne to nie było.
A jak jeżdzi silnik M30 3,0 też wiem, jak nie naciśniesz, to nie pojedziesz, tak samo jak moje 2,8.
W 740 i 750 już takich problemów nie ma, nawet tych starych, bo nowymi nie jeździłem :D
Kolega orson, rozważa 740 to mu poradziłem, jak dysponuje większą gotówką może kupić E38, nowszy samochód i wg Twojej teorii lepszy, bo młodszy :D
Dzuda, sprzedawaj swoje E32, bo dobre stare to tylko wino i skrzypce :D
Wracając do tematu, jeszcze raz doradzając orsonowi zmianę na 740iA, moje zdanie jest takie:
Prawdziwe 7'er to takie z silnikiem V8, najlepiej 4.0 i w automacie - moc i wygoda!
Wszelkie wersje silnikowe R6 i manual, to tak zwane "bieda wersje" i ja osobiście nie polecam, bo bardziej przypominają zwykły samochód, a nie wygodną i mocną limuzynę.
Jednak te "biedne" wersje mają osiągi lepsze niż Twoja wypasiona limuzyna ;)Cytat:
Zamieszczone przez tomcad
A biedna nie wiem dlaczego tak twierdzisz bo czuję że nie jedno E32 zawstydzi Twoje 728.Osiągami i wyposażeniem ;) i nawet z tego sporu moje czy Szalonego
ja mam r6 i jest dobrze nadziane :D
Orson żebyś nie zamienił siekierki na kijek...
M30b35 i będzie ok,dobry silnik to koszt ok 2tyś.
Myślisz,że kupisz dobrą 740 w dobrej cenie...?Wtedy zobaczysz ile trzeba w nią kasy dołożyć,to nie są nowe auta.Znajomy właśnie tak kupił e38 m60b40 z 94r.Ciągle coś,hydro się posypało,odma była do wymiany,skrzynia już powoli zaczyna niedomagać i wiele innych.. Jak masz sprawne technicznie auto to wymień tylko silnik na mocniejszy.
5.0v12 miałem i już nie chcę mieć.Rewelacji z osiągów nie ma a spalanie ...a ja nie potrafię spokojnie jeździć :D
"Bieda wersjami" nazywam wersje R6 z manualem i jest to moje osobiste powiedzenie.
Przecież sam takimi jeżdżę, conajmniej dwoma, ale w zanadrzu mam coś, co mnie będzie w weekendy pocieszać :D
Niekoniecznie chodzi mi o wyposażenie, choć wiadomo, że w tych wersjach bywa uboższe.
Bardziej chodziło mi tutaj o brak komfortu wynikający z braku skrzyni automatycznej oraz niskiej mocy i momentu również obniżającego sprawne wygodne przemieszczanie.
Dlatego są to dla mnie uboższe i tańsze wersje 7'er w takim rozumowaniu.
Dzuda te wersje nie mają zawstydzać mojego samochodu, tylko wszystkie wersje z silnikami V, i tutaj już jest nienajlepiej.
Gdyby te wersje R6 z manualem tak świetnie latały, to by kolega Orson nie myślał o zmianie na inną wersje silnikową, a jak pisze brakuje mu zrywności.
Kolega MCGUMA ma też rację, 3.5 M30 byłby tańszą wersją, ktora trochę podniosła by osiągi.
Dzuda p......isz ostatnimi czasy aż nie miło to jak dobre jest tylko stare wino i skrzypce po co trzymasz te badziewiaste i archaiczne M30 w garażu rodem z lat 60-tych???
Radze mu 740 bo to najlepszy kompromis w E-32.
Wiem, bo swego czasu byłem zagorzałym fanatykiem V12 ale się obudziłem w realnym świecie :)
A co do 740 i starego automatu to ten stary automat był tak kiepski, że nie wiadomo jakim trafem trafił do E-38 i to w najmocniejszych wersjach 750i i 740d właściwie do 1999r była to ta sama skrzynia co u mnie a potem raptem dorzucono funkcje steptronic nikomu do niczego nie potrzebny typowy bajer czyli właściwie moją skrzynie robiono do 2001 roku taki zabytek heh
A co do silnika M60 i M62 jak miałem M62 to twierdziłem, ze najlepszy jest M62TUB44 a miałem 3,5 ale jak poznałem typowe bolączki tego silnika klepiące drogie vanosy i przeciążony układ chłodzenia to doszedłem do wniosku, że dla ciut niższego spalania i ciut więcej Nm w dolnym zakresie obrotów nie warto wydawać 2 razy tyle na serwis dlatego jeżdżę tym czym jeżdżę :)
Mam wrażenie, że od czasu jak kupiłeś E-60 to się komuś w główce poprzekładało i wszystko to stare rupiecie a wcześniej pisałeś kolego całkiem co innego :]
tomcad, tylko ze orson odrazu pisąłe że nie dysponuje duża gotówka. Ja uważam podobnie M30B35 zaspokoi nieco twoje oczekiwania
tomcad, a co do tych biednych wersjii to ja czuje sie urażony może były biedne jak wyjechały z fabryli ale teraz w rekach fanów nadrabiają troche na dowód zapraszam do mojego bloga fakt jak kupiłem to była bieda ale teraz :D
Zdzira 850I, uuuu mocne słowa krytyki, panowie ale to nie powód żeby sie kłucić między soba dajcie luzu