witam
przez silniczek krokowy mogą ci obroty na postoju wariować
pozdrawiam
Wersja do druku
witam
przez silniczek krokowy mogą ci obroty na postoju wariować
pozdrawiam
Z tymi obrotami trochę poczekaj. Jak przez odmę olej leciał w dużych ilościach to teraz musi się to wszystko trochę "oczyścić". Tak mi się wydaje - chyba, że ściągałeś kolektor i czyściłeś od środka. A z ABS to zacznij od kostek elektrycznych w nadkolach (rozruszaj je). Właśnie to przerabiałem z tyłu - nawet nie trzeba zdejmować kół - wystarczy lewarowanie i dobry dostęp jest. Powodzenia.
Bylem dzisjaj na komputerze i wyszlo zero bledow oprocz abs tylni lewy , ale mechanik znalazl chyba przyczyne zlych obrotow zaraz pod kolektorem idzie na calej dlugosci aluminiowa rurka ktora jest chyba od zasysania powietrza i byla ona tak jak by nie do konca nasunieta , delikatnie nasunal ja dlugim srubokretem o czywiscie tam prawie nie mam do tego dostepu ale ruszyl i tak jak by sie poprawilo no i teraz dalem znowu auto zeby to poprawili . A co do wymiany odmy kolektor nie byl ruszany tak mowi mechanik , szkoda gadac nie ma w tym kraju dobrych lekarzy i mechanikow !! tragedia , no ale zobaczymy czy nastapi poprawa jak nasuna ta rurke mam nadzieje , czujnik zaraz zamawiam i we wtorek do wymiany ! :medit: :medit: :medit:
słuchaj jak mechanik ci wymieniał odme to musiał tę rurkę rozłączyc i pewnie zapomnial zapiąc zpowrotem... do tego jest tam taki zatrzask z blaszki i oring w srodku ta rurka to własnie odpowietrzenie skrzyni korbowej
Mechanik twierdzi , ze nie ruszal kolektora przy wymianie odmy , rurke odpowiedzialna za zle obroty troszke poprawilismy jest troszke lepiej ale nie tak jak powinno byc , tak jak mowie tam przy kolektorze nic niby nie bylo ruszane , dlatego jak mi radzicie co powinienem zrobic co sprawdzic zeby wszystko bylo jak trzeba. Moze wymienic uszczelek pod kolektorem bo na komputerze nic nie wykrylo a ewidentnie slychac gdyies w okolicach tej rurki lewe powietrze . Co radzicie :razz: :medit:
Połącz te rurki tak jak należy a nie troszkę, może będzie po problemie.Cytat:
Zamieszczone przez bobas
Witam dalem dzisjaj auto do niby specjalisty od bmw zobaczymy co on powiem , ale ja jescze chcialem sie poradzic . Tak jak pisalem wczesniej moja 7 ma bardzo dziwne telepanie na postoju trzesie cala buda , jak tylko sie dotknie gazu wszytsko pracuje lepiej ale co jeszcze jest nie tak to ,ze smierdzi nie spalona do konca benzyna i dzisjaj jadac do mechanika samochod tak jak by na chwila wrocil do normalnej pracy cicho i spokojnie pracowal silnik czuc bylo lekkie przeskokoi w wydechu ale poprawa byla znaczna. Takze jesli ktos ma jeszcze jakies pomysly prosil bym o porady.
Witam mam caly czas problem z lekkim bujanie samochodu , wymianilem odme , kolektor bo uszkodzili (zalozyli od 3,5 v8 do 4.0 V8 m60 nie wiem czy tak powinno byc??) uszczelka pod kolektorem wymianiana . swiece tez , zadnych bledow na komp. nie ma , mam tylko do wymiany gume od przeplywomierza ktora idzie do przepustnic i laczy tez sie z silnikiem krokowy zamowiel ja , ale nie sadze ,ze to jest przyczyna . Prosilbym o jakies sugestie
3,5 ma chyba mniejsze kanały dolotowe, tak jak silnik na vanosie.
Powinieneś mieć kolektor taki jak ten po prawej stronie na poniższym zdjęciu:
http://images38.fotosik.pl/345/e96c58cdacd8fe1dm.jpg
Może to też już Ci powymieniali ale wole zapytać, oringi co uszczelniają wtryskiwacze? U mnie były sparciałe i rozlatywały się w rękach. Sprawdź też przewód łączący kolektor z serwem od hamulców.
kolego bobas mam ten sam problem za na jalowym delikatnie buja.dzisiaj wymienilem odme uszczelke kolektroa dolotowego i szczelke pod pokrywac zaworow i dalej trzepie mechanik powiedzial ze nie ma pojecia od czego mowi ze wszystko dla niego jest ok.na komppie tez zero bledow