coboss, koła były patrzone od razu, jak kolega by miał takie luzy jak ja na przedzie to też by zaczął od zawieszenia...
Wersja do druku
coboss, koła były patrzone od razu, jak kolega by miał takie luzy jak ja na przedzie to też by zaczął od zawieszenia...
wymień olej w skrzyni biegów :) sprawdź z ciekawości na P lub na N czy przy 1500obrotów silnika auto nie wpada w wibracje jak tak zmieniaj olej Ja miałem taki sam problem. Po zmianie filtrów i oleju drgania ustąpiły :)
no właśnie jedna rzecz o której myśle to olej w skrzyni że to też ona jest temu winna, a i tak miałem to teraz robić bo poprzedni właściciel tego nie robił i mówił że olej jest nie wymienny i troszkę mnie to przeraziło ( w mojej astrze z 92 roku na skrzyni też tak pisało a olej wyleciał jak smoła :) ) no to mam trochę rzeczy znowu do zrobienia dobrze że zbliża się dzień wypłaty :)
W E38 "telepanie" - bicie kiery to raczej przypadłość ;) U mnie też to było , jest i pozostanie, bo wszystko wymieniłem całą zawiechę - tuleje, wahacze, drążek środkowy, końcówki, amory, tarcze, felgi, opony a teraz i klocki i jak lekko biło tak bije. Nie mam już nerwów i limit kasy na "Loszke" się skończył, więc pozostanie tak jak jest a w sumie przyzwyczaiłem się do tego. :D
[quote="adamowizna"]i mam tu pytanie do ludzi z Trójmiasta i okolic czy znacie jakiś warsztat który zainteresuje się takim problemem na tyle że znajdą przyczynę
znam dwa dobrze warsztaty w trójmieście , pierwszy z nich to WFK w Wejherowie a drugi to AdamSerwis na Osowej , w obu warsztatach są dobrzy fachowcy .....................
:) jak tam chcecie według mnie bicie przy jeździe to:Cytat:
Zamieszczone przez adamowizna
-krzywe felgi
-złe wyważenie kół
-problem z osadzeniem felgi na piaście (i wszystko co się pod tym kryje)
-zniszczone opony
-gdy zaczyna przy prędkościach ok 80km to z reguły krzywe tarcze
Zastanawia mnie jedynie przypadek Jacka mam podobnie przy swoim dieselku, olej wymieniałem u mechanika a nie na serwisie od skrzyń gdzie tym razem się udam i już się zbliża czas na wymianę więc.
wisior, dziękować jeśli wymiana oleju w skrzyni i pierścienie nie pomogą to tam zawitam na 100%
ArekLand, takich opcji nie ma że "ten typ tak ma" nie w takim samochodzie :) w maluchu lub polonezie owszem że coś piszczy trzęsie itp ale nie tu :) ma być cisza i relax w trasie a nie wstrząs mózgu :)
felgi sprawdzane wywarzane w 3 różnych stacjachCytat:
Zamieszczone przez coboss
opony nowe
tarcze nowe
zostają pierścienie centrujące dzisiaj się tym zajmę wezmę pomiar felgi i piasty i zamawiam jak to zrobię to od razu napiszę czy pomogło... oby...
Masz jeszcze do sprawdzenia łącznik wału i podporę wału. Choć przy podporze wału powinno drżeć już od ok 40 km/h
No właśnie, bo wszyscy skupili się na "telepaniu" a nie na tym skąd ono dochodzi. Zauważcie, że nie kierownicą koledze trzepie tylko całą budą a szczególnie spod lewarka zmiany biegów.Cytat:
Zamieszczone przez WojtekD