Koledzy w jaki sposób uaktywnić funkcję "heat"? Mam Webasto ale na BC jest tylko funkcja AuxVent. a nie ma Heat. Po włączeniu całości wieje tylko chłodne powietrze do środka kabiny.
Wersja do druku
Koledzy w jaki sposób uaktywnić funkcję "heat"? Mam Webasto ale na BC jest tylko funkcja AuxVent. a nie ma Heat. Po włączeniu całości wieje tylko chłodne powietrze do środka kabiny.
u Mnie dis rozwiązał sprawe, obok aux pojawiło się heat.
koledzy nie chce zakładac nowego tematu odpowie mi ktos na moje pytania odnosnie webasta?
1. ile stopni musi byc na zewnatrz aby dzialalo webasto?
2. do jakiej temperatury nagrzewa sie kabina w samochodzie oraz w jakim czasie?
3. po nagrzaniu sie kabiny wyłacza sie automatycznie i zalacza jak spadnie temp?
4. czy jest możliwosc ustawienia godziny zalaczenia oraz wyłaczenia?
5. dmuchanie odbywa sie przez nawiew czy jest osobny nawiew?
Cytat:
Zamieszczone przez mogewszystko
o mamo:
ad1 poniżej 16*C
ad2 zależnie od warunków na zewnątrz maksymalnie rozgrzewa wodę w układzie do 70*C
ad3 nie nie nie webasto ma cykle pracy cykl 15min i off jeśli zaś woda szybciej osiągnie 70*C to wcześniej się wyłączy
ad4 godzina włączenia tak po włączeniu webasto będzie chodzić jeden cykl czyli 15min
ad5 tak po nagrzaniu wody w układzie do 30*C załącza się klima-tronik (nawiewy) i systemem wentylacji rozprowadza ciepło z nagrzewnicy
są jeszcze inne czynniki które wyłączają webasto np zbyt niski stan akumulatora... itd
pozdro
Mógłbyś rozwinąć? Za pomocą DIS da się odblokować webasto?Cytat:
Zamieszczone przez wm
Z tego co pamiętam, to DIS w wersji z kodowaniem, coding - zcs/fa coding -wybór auta - retrofit - i powinno być heating/ventilation, robiłem to rok temu, ale powinno być gdzieś tam. W mojej e38 był od samego początku pilot i tylko z niego korzystam, a opcje na wyświetlaczu to dla bajeru:) bo jeszcze jej nie używałem.
Lub NcsCytat:
Zamieszczone przez tomassi99
w IKE
STANDHEIZUNG
aktiv
IHKA
ZUSATZWASSERPUMPE
aktiv
lub poprzez dodanie wyposazenia
Dzięki Greg. W sobotę zacznę ogarniać.
ncs zdecydowanie szybszy.
Witam może spotkał sie ktoś z takim przypadkiem. A mianowicie mam webasto thermo top z c d i niestety nie dziala za każdym razem jak otworze drzwi to włącza się jedynie wentylator nic wiecej i przez rurę wydechową leci zimne powietrze postanowiłem je podpiąć pod INPE i wyskoczyły mi takie błędy
Error Memory Report
date 11/25/10 16:19:25
ECU: ZUHEIZ
JobStatus: OKAY
Variant: ZUHEIZ
--------------------------------------------------------------
RESULT: 1 errors in error memory!
Cooling temperature 16,00 degrees Celsius
Open circuit
Error present
2010-11-25 17:34:08
za drugim razem wyskoczyly 2 błędy po zresetowaniu tego pierwszego
2010-11-25 17:37:18
2 combusation air fan Error frequency : 255
cooling 2 50,00 0-n
cooling temperature 17,00 degrees celcius
short circuit to ground
error present
Cooling temperature 18,00 degrees celsius
Short circuit to ground
error present
zaznacze, że pompka paliwa, pompka płynu, sztyft żarowy i wentylator jest sprawny gdyż podpinalem wszystko oddzielnie do 12 v . z poziomu inpy kiedy probuje włączyć cale webasto slysze jedynie jak wlacza sie pompka obiegu cieczy chłodzenia i nic wiecej :( czy moze ktoś w tej sprawie pomóc ?? Pozdrawiam