Eeeee Szwedu ale przez balszany się wielkiej niedzwiedzicy nie zobaczy ;D ;D ;D ;D
Wersja do druku
Eeeee Szwedu ale przez balszany się wielkiej niedzwiedzicy nie zobaczy ;D ;D ;D ;D
dla mnie metalowy jest duzo ladniejszy i lepszy pod kazdym wzgledem, jak chce sobie cos poogladac to go otwieram :P
Cisza, głośniejsze efekty dochodzą z zewnątrz. Jednak byłem trochę zdziwiony, że z aucie takiej klasy taki dziwny objaw. Jeździłem różnymi autami z szyberdachem i czegoś takiego nie zauważyłemCytat:
Zamieszczone przez Jey
tylko zauwazcie ze szyber zwlaszcza szklany jest malo wyciszony (zwlaszcza przy podwojnych szybach jest roznica), i to co slychac (szum) to poprostu gorsze wytlumienie niz w innych miejscach. U ojca w galancie jest szklany szyber (3/4 dachu) i rowniez go slychac, tlyko.... mniej przez to ze caly samochod jest gorzej wyciszony i nie zwraca sie na to uwagi. A u nas jest to newralgiczny punkt jesli chodzi o wyciszenie... tak mnie sie zdaje :)
Wydaje mi się, że problem tkwi też w uszczelce, która z czasem twardnieje i nie przylega precyzyjnie do krawędzi szyberdachu. Po zmianie mojego stalowego szyberdachu też zaobserwowałem zwiększony poziom szumu pomimo tego, że sama regulacja została przeprowadzona ze szczególną precyzją.
Sylwekk ma rację... u mnie też słychać świst wiatru 8/ dwadzieścia parę lat temu we fiacie 125 miałem szklany szyber i była cisza... i nie jest to kwestia wyciszenia wnętrza!
a jak ktoś chce polemizować niech najpierw oklei szyber taśmą budowlaną :cool:
pozdrawiam :)