A ja uważam ze eliminuje. Może nie instalację PB, ale na pewno nie będzie chodzić na dwóch paliwach :)Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
Wersja do druku
A ja uważam ze eliminuje. Może nie instalację PB, ale na pewno nie będzie chodzić na dwóch paliwach :)Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Ale nie eliminuje bledu w centralce LPG - bo sygnal do wtryskiwaczy benzyny przez nia przechodzi :D
hmmm... ja miałem podobny problem w v12 e32 ... okazało sie że jeden komputer jakby nie sterował swoją stroną silnika... po zmostkowaniu jest lepiej ale mimo wszystko auto chodzi moze na 8 cylindrach... gaz jak się poprzekłada sterowanie wtryskom to potrafi nawet tydzien chodzic oki... na benzynie masakra... ja bym zaczął od sprawdzenia czy wszystkie wtryski dostają sterowania należycie.... nie pamiętam jak w v8 ale v12 ma 4 czujniki na wale wiec moze i u Ciebie jakis problem z czujnikami...
i co z tego?Cytat:
Zamieszczone przez Sebek
Przeciez chodzi o wyeliminowanie "dwóch paliw". Sygnał PB przechodzi bez przeszkod a to nas interesuje
Samo wypiecie nie wystarczy- jesli juz to wypiac i skutecznie zamknac doplyw gazu do wtryskow- czesto zawor gazowy nie do konca trzyma a niskobudzetowe wtryskiwacze tez nie grzesza 100%owa szczelnoscia ;)Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
No i problem częściowo rozwiązany.Faktycznie chodził na dwóch paliwach.Po wyjęciu bezpieczników od sterownika LPG został "czysty" Pb....ale wciąż nie chodził na ...juz nie 4 ceweczki ale na 3 :) wiec nie buylo juz źle.No to co-zalane świece??Zabieram sie za wyciąganie a tu proszę-nagar na świecach taki jak cholera!Szybka konserwacja,mycie w benzynce,zakładam świece i eureka-chodzi czyściutko :D
Teraz pozostaje podjechać do gazownika na ustawienie LPG bo jak wspomniałem kilka razy odpaliłem "awaryjnie" na LPG i poprzestawiał się ;/.
A co do kompa i silnika-xsilver,wiem o co Ci chodzi,że mam 4.0 a kompa od 3.0....a chodzi na nim normalnie bo sprawdzone ;)
Po regulacji przez gaziarza dam znać z jakim rezultatem...a póki co....znowu latam bokiem :D:D:D
Dzięki za porady Sylwek-sposób z odpieciem sterownika LPG okazał się trafny ;)
Też mi się wydawało, że tak powinno być, bo znajomy ma takie 540 i też działa prawidłowo.Cytat:
Zamieszczone przez tiron
Co do świec - możliwe, że masz już fajki do wymiany - i dlatego przestało chodzić na wszystkie (a nagar był tego konsekwencją a nie przyczyną) - polecam smar do świec BERU - REWELACJA ! -> np. http://allegro.pl/item1150246188_ber..._wymianie.html
...prawidlowo chodzi - dla mnie to za malo precyzyjne. Moim skromnym zdaniem mapy w sterownikach pomiedzy dwoma silnikami beda sie roznily...juz sam fakt, ze wsady do sterownikow sa rozne.
Rozumię,że jesteś w Nowym Sączu i chcesz podjąć się zadania "wgrania " prawidłowego programu do kompa :DCytat:
Zamieszczone przez Greg38
Ooo -czyzby trafne podejrzenie i udana diagnoza przyczyny (dwa paliwa)?
Cieszy mnie to :)
Powodzenia